Raúl Pérez Cubero

Cameraman

Raúl Pérez Cubero is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Planta 4a

2003 | Drama, Komedie, Familiefilm

Spanje 2003. Drama van Antonio Mercero. Met o.a. Juan José Ballesta, Luis Ángel Priego, Gorka Moreno en Alejandro Zafra.

Op de vierde verdieping van een Spaans ziekenhuis liggen de 'kaalkopjes'. Tenminste, ze horen er te liggen. In de film van Antonio Mercero laten de jeugdige kankerpatiënten vooral 's nachts geen gelegenheid onbenut om de andere afdelingen in het ziekenhuis op te zoeken, hun artsen te bespioneren of rolstoelraces door de gangen te houden. Dat van twee jongens een been is geamputeerd en dat ook de anderen in levensgevaar zouden kunnen zijn, kunnen ze op die manier even vergeten. De jonge acteurs zijn in dit drama over puberteit en chemotherapie goed op dreef, maar de afwisseling van komische en tragische scènes blijft wel heel voorspelbaar.

En la puta calle

1998 | Drama

Spanje 1998. Drama van Enrique Gabriel. Met o.a. Ramon Barea, Luis Alberto Garcia, Magalis Gainza, Marga Escudero en Patricia Garcia Mendez.

Daar hij in zijn geboortedorp niet aan de bak komt trekt Juan (Barea) naar Madrid in de hoop hier werk te vinden. Al vlug moet hij ondervinden dat de toestand in de stad al niet veel beter is en hij geraakt al langer hoe dieper in de put. Dan ontmoet hij Andy (Garcia), een Cubaanse migrant die zonder geldige papieren in Spanje verblijft. Juan, die nooit bepaald veel sympathie heeft gehad voor migranten, gaat echter terug positief tegen het leven aankijken dank zij Andy en bovendien wordt hij nu persoonlijk geconfronteerd met de moeilijkheden die deze mensen steeds weer ondervinden. Een actueel thema dat echter op een wat te pamflettaire toon gebracht wordt. Ondanks het duidelijk aanwezige talent van zowel de acteurs als regisseur/scenarist Gabriel slaagt de film er niet in te boeien. Er zitten knappe fragmenten in, maar die zijn niet voldoende om de aandacht van de toeschouwer tot het einde in de ban te houden. Gabriel is een belofte, maar hij is nog niet rijp genoeg om een diepzinnige sociale film af te leveren. Fotografie is van Raul Perez Cubero.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raúl Pérez Cubero op televisie komt.

Reageer