Miguel Inclán

1900 -1956 Acteur

Miguel Inclán (1900-1956) is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

María la Voz

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Marisa Belli, Víctor Manuel Mandoza, Rosenda Monteros en Miguel Inclán.

Na tal van verwikkelingen ontdekt een vrouw haar gaven als buikspreekster. Vermeldenswaard in dit opgeklopte melodrama zijn de goede beelden en de toepasselijke muzikale achtergrond.

El Plagiario

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Tito Guízar, Irma Torres, Carmen Montejo en Miguel Inclán.

Een man schaakt een meisje en vlucht met haar in een grot. De film bleek dermate slecht dat hij slechts twee dagen draaide.

Indian Uprising

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Ray Nazarro. Met o.a. George Montgomery, Audrey Long, Carl Benton Reid, Eugene Iglesias en Jo Baer.

In deze aardige western, geschreven door Kenneth Gamet en Richard Schayer, is Montgomery een legerkapitein en Inclan het Indianenopperhoofd Geronimo. Ze sluiten vrede. Beiden houden zich aan het verdrag en als blanke onruststokers Indiaans gebied betreden, laat Montgomery het vuur openen. Daarvoor komt hij voor de krijgsraad, waarna Geronimo de strijdbijl weer opgraaft. Als de situatie totaal uit de hand loopt, vraagt het leger Montgomery toch weer met Geronimo tot een verdrag te komen. Inclan is in zijn rol heel geloofwaardig, de film ademt een Indianen- vriendelijke sfeer en is door voldoende actie niet langdradig. Ellis Carter zorgde voor mooie beelden.

Los Pobres van al cielo

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Evita Muñóz, Domingo Soler, Matilde Palou en Miguel Inclán.

De film toont het tragische en ellendige leven van een stel jongeren, totdat zij geestelijke rust vinden. De hoofdpersonen moeten zoveel afschuwelijks ondergaan, dat deze pijnlijke film bij vlagen zelfs sadistisch is.

Los olvidados

1950 | Drama, Experimenteel

Mexico 1950. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Alfonso Mejía, Alfonso Mejia, Alfonso Meija, Roberto Cobo en Estela Inda.

Pedro en Jaibo leven in een achterbuurt van Mexico City en maken deel uit van een bende. Ze proberen onder meer een blinde straatmuzikant te beroven. Pedro; die gefascineerd wordt door Jaibo maar tevens bang voor hem is; is er getuige van dat Jaibo een moord pleegt. Later verraadt Pedro Jaibo; die zijn vriend vervolgens te pakken neemt. Intussen maakt de politie jacht op Jaibo. Klassieker van Bunuel; die herinnert aan het Italiaanse neo-realisme

La Tienda de la esquina

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Bárbara Gil, Virginia Serret en Miguel Inclán.

Als gevolg van een in zijn winkel gepleegde moord, ziet een rechtschapen winkelier zich genoodzaakt de winkel te verkopen. Een uitstekende rol van Inclán.

Salón México

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Marga López, Miguel Inclán en Rodolfo Acosta.

Om de studie van haar jongere zus te kunnen betalen, moet een jonge vrouw in een cabaret gaan werken waar ze door haar verloofde wordt uitgebuit. Dit melodrama van de 'Indiaan' Fernández is zeer de moeite waard. Bovendien is het camerawerk van uitstekende kwaliteit.

La Selva de fuego

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Dolores del Rio, Arturo de Córdova, Miguel Inclán, Gilberto González en Arturo De Cordova.

Een mooie vrouw wekt de hartstocht op van de arbeiders op een veehouderij. Kille regie volledig ondergeschikt gemaakt aan twee destijds zeer populaire acteurs, die voor het eerst in een film samenspelen.

El Mexicano

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. David Silva, Lupita Gallardo en Miguel Inclán.

Een eenvoudige maar zeer edelmoedige mijnwerker wordt revolutionair. Zeer matige regie van een film die tien jaar eerder gemaakt had kunnen zijn.

Mexicanos al grito de guerra

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Alvaro Gálvez y Fuentes. Met o.a. Pedro Infante, Lina Montes en Miguel Inclán.

Napoleon III bereidt de invasie van Mexico voor, zonder ook maar bij benadering te weten waar dat land ligt. De film was in zijn tijd een groot kassucces, hoewel er aanvankelijk problemen waren met de censuur. Chaotisch. Ook bekend als HISTORIA DEL HIMNO NACIONAL.

La China poblana

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Fernando A. Palacios. Met o.a. María Félix, Miguel Angel Ferriz, Tito Novarro en Miguel Inclán.

Een Chinese prinses wordt door piraten gevangengenomen en ontvoerd naar Mexico waar zij gekocht wordt door een Spaanse kapitein. Aardig verfilmd, met mooie 'couleur locale'.

La Posada sangrienta

1941 | Komedie, Mysterie

Mexico 1941. Komedie van Fernando A. Rivero. Met o.a. David Silva, Gloria Marín en Miguel Inclán.

Een paar moet zijn toevlucht zoeken in een huis waar het door een zonderlinge majordomus wordt ontvangen. Na enige tijd vindt er een opeenvolging van lugubere moorden plaats. Zeer bescheiden horrorfilm, zonder tempo, en zonder kop of staart.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miguel Inclán op televisie komt.

Reageer