Grace Jones (1948): cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Grace Jones: Bloodlight and Bami

2017 | Documentaire

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 2017. Documentaire van Sophie Fiennes.

Grace Jones werd bekend als haast buitenaards popfenomeen, inclusief waanzinnige kostuums, extravagante uitspattingen en dito persoonlijkheid. Regisseur Sophie Fiennes (zus van) laat die kant van Jones zeker zien, maar volgde haar ook op familiebezoek op Jamaica, waar de kostuums en de make-up verruild zijn voor vrijetijdskleding en waar duidelijk wordt waar Jones’ extraverte karakter en vechtlust vandaan komen. Die privémomenten contrasteren mooi met de krachtige liveoptredens die Fiennes eveneens registreerde, al doet haar besluit om zich volledig op het heden te richten niet helemaal recht aan Jones’ culturele erfenis. Als kijker verlang je gaandeweg toch naar wat van die iconische beelden uit het verleden.

McCinsey's island

1998 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Komedie van Sam Firstenberg. Met o.a. Hulk Hogan, Grace Jones, Robert Vaughn, Todd Sheeler en Anya Hoffmann.

Een geheim agent gaat met pensioen op het afgelegen tropische eiland McCinsey. Maar als het gerucht de ronde doet dat er een schat begraven ligt, is het met de rust en vrede gauw gedaan.

Cyber Bandits

1995 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Erik Fleming. Met o.a. Martin Kemp, Alexandra Paul, Adam Ant, Grace Jones en Henry Gibson.

In de nabije toekomst kan de menselijke geest gevat worden. Je kunt daardoor mensen steeds dezelfde nachtmerrie laten beleven in de Virtuele Realiteit (VR). Wie dit als enige kan doen, beschikt over grote macht en het is dan een heel koud kunstje om de wereldheerschappij te veroveren. Het computerprogramma voor VR is in het bezit van Morgan Wells (Hays); niet dat hij het nodig heeft, want hij is allang miljardair; hij wil echter meer. Zijn zwakke plek is zijn lustobject Rebecca Snow (Paul), die op een gegeven moment zat van hem krijgt en aan de haal gaat met de source-code, die ze vrijwel onzichtbaar laat tatoe[KA3]eren op de rug van Jack Morris (Kemp), een opvarende van het jacht van Wells. Ze smeren hem naar een idyllisch tropisch eiland, waar Wells het echter voor het zeggen heeft. Vervolgens worden Rebecca en Jack achterna gezeten door diens handlangers. Zouden ze het redden? De kleine weetjes over deze film zijn misschien leuker dan de rest: Kemp zat ooit in de niet onverdienstelijke popgroep Spandau Ballet, Grace Jones die door haar JAMES BOND-film heel bekend is geworden, speelt Masako Yokohama (jawel!) en producent Paul Colichman vulde zijn zakken voor het eerst als de grote haaiebaaierige manager van de getalenteerde popgroep The Police. Het scenario is van Winston Beard. Het camerawerk is van Denis Maloney. De verrassingsloze werktitel A SAILOR'S TATTOO werd na een mislukte release weer opgegraven als videotitel in de hoop de waarheid te verhullen.

Boomerang

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Reginald Hudlin. Met o.a. Eddie Murphy, Robin Givens, Grace Jones, Halle Berry en David Alan Grier.

Macho-verkoopmanager Marcus (Murphy) doet in dure parfums. Maar belangrijker is z'n hobby, de continue vrouwenjacht, in deze film een tamelijk slaapverwekkende bezigheid. Aardig is het om intussen het gebezigde slang in de gaten te houden: 'chicks with dicks' bijvoorbeeld zijn hermafrodieten, een 'borderline bitch' is zoveel als een softe trut, en om al die termen te onthouden heb je een 'mental rolodex' nodig. Opvallendste vrouwen in Marcus' omgeving zijn Grace Jones die als een zwarte Cleopatra komt opdraven op een parfumreceptie. En Robin Givens (overigens de ex-echtgenote van bokser Mike Tyson) die Marcus op z'n nummer mag zetten.

Straight to Hell

1987 | Western

Verenigd Koninkrijk 1987. Western van Alex Cox. Met o.a. Dennis Hopper, Grace Jones, Sy Richardson, Joe Strummer en Dick Rude.

`Kritiekloos` is nog te vriendelijk om deze persiflage op een spaghetti-western te karakteriseren. Geschreven door cult- regisseur Cox en acteur Rude. Een afschuwelijk onderonsje van de heren. Let op de aanwezigheid van popsterren (The Clash) en Costello, en regisseur Jarmusch.

Siesta

1987 | Experimenteel, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1987. Experimenteel van Mary Lambert. Met o.a. Ellen Barkin, Gabriel Byrne, Jodie Foster, Martin Sheen en Grace Jones.

Parachutiste Barkin komt gehavend en halfnaakt neer in Spanje (de sc[KA2]enes zijn opgenomen in Death Valley). Op haar zwerftocht krijgt ze te maken met moord (maar dat kan ook verbeelding zijn) en een taxichauffeur met roestkleurige tanden die steeds maar blijft proberen haar te verkrachten. Deze experimentele film grijpt terug op de pogingen uit het eind van de jaren 1960-70. De film kon wel wat meer humor gebruiken. Muziek van Miles Davis. Julio Caro, Zalman King, en Nik Powell bewerkten een roman van Patrice Chaplin tot scenario. Het camerawerk is van Bryan Loftus.

Vamp

1986 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1986. Horror van Richard Wenk. Met o.a. Chris Makepeace, Sandy Baron, Robert Rusler, Gedde Watanabe en Grace Jones.

Studenten die op zoek zijn naar entertainers voor een feest bezoeken een stripteaseclub, die geleid blijkt te worden door vampiers. Vreemde humor, vreemde beelden, vreemde karakters. De plot is niet altijd even geloofwaardig; wat moeten die olievaten bijvoorbeeld naast die vampierdoodskisten? De immer originele Grace Jones speelt een gluiperige vampier. Het debuut van Wenk.

A View to a Kill

1985 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Roger Moore, Christopher Walken, Tanya Roberts, Patrick Macnee en Grace Jones.

Er valt veel te genieten aan de veertiende episode van de James Bond-serie. Zo is er de prettig psychotische KGB-er Zorin (Walken, altijd een traktatie) en zijn atletische femme fatale (Jones). Zorin wil Silicon Valley met een goedgeplaatste aardbeving vernietigen en Bond moet er een stokje voor steken. De strijd brengt de vijanden tot hoge hoogtes, op de Eiffeltoren en de Golden Gate Bridge. En voor diegenen die het geschreeuw van Tanya Roberts ('James!!!') niet kunnen uitstaan, is er nog altijd het prijswinnende titelliedje van Duran Duran.

Conan the Destroyer

1984 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Richard Fleischer. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Grace Jones, Olivia d'Abo, Wilt Chamberlain en Pat Roach.

De barbaarse held Conan (Schwarzenegger) wordt door een koningin gevraagd om een jonge prinses te begeleiden op een gevaarlijke zoektocht naar een magisch juweel. Als hij dat doet zal zij zijn gestorven geliefde terugbrengen uit de dood. Op zijn tocht redt hij het leven van de woeste Zula (een amusante en verbazingwekkend krijgshaftige Jones), die uit dank ook meegaat. Terwijl de eerste Conanfilm weliswaar pulp was, maar dan wel ijzersterke pulp, is dit een slap aftreksel. Toch maken Schwarzeneggers indrukwekkende fysiek, minimale acteerwerk en grove humor de film nog redelijk genietbaar.