R.A. Mihailoff: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

The Kid with X-Ray Eyes

1999 | Komedie, Fantasy, Thriller, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Komedie van Sherman Scott. Met o.a. Justin Berfield, Robert Carradine, Diane Salinger, Mark Collie en Daran Norris.

Stripteaser

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Dan Golden. Met o.a. Maria Ford, Rick Dean, Lance August, Ann-Marie Holman en George Tovar.

Christina Loren doet een striptease act met haar collegaatjes Kitten en Sandra. Op een avond komt Neil tegen sluitingstijd binnen. Hij is een gestoorde moordenaar, die doet alsof hij blind is. Rick Dean geeft een geloofwaardige rol weg en de rest van de rolverdeling doet het heel behoorlijk. Het scenario is echter heel erg middelmatig. Al met al toch nog net het aanzien waard en aardig wat bloot op de buis.

Dinosaurs: The Movie

1991 | Animatie, Familiefilm, Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Animatie van Brett Thompson. Met o.a. Omri Katz, Shawn Hoffman, Tiffanie Poston, Pete Koch en Megan Hughes.

Katz, wiens ouders experimenteren met interdimensionale fysica, maakt van hun afwezigheid gebruik om, samen met een vriend en een vriendin, in het lab een aflevering van hun lievelings-animatiereeks Dinosaurs te bekijken op het reuzegrote scherm. Ze weten echter niet dat pa vergeten is de computer uit te schakelen. Daardoor worden ze door het tv-toestel opgeslokt en komen terecht in Saurusland, waar een strijd gaande is tussen de dino's en de barbaarse Rockies. Domme, smakeloze comic-strip voor kinderen. Nadenken is ten strengste verboden, maar amusant is het evenmin. De actie lijkt gestolen van de NINJA TURTLES-films, meesterwerkjes vergeleken bij dit onding. Will Baronet en Lisa Morton smeten een scenario in elkaar, waarbij regelmatig de continuïteit vergeten wordt en dit werd slordig verfilmd door Rick Fichter.

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Jeff Burr. Met o.a. Kate Hodge, Viggo Mortensen, William Butler, Ken Foree en Joe Unger.

Weer zo'n stompzinnig, volslagen nodeloos vervolg dat als film absoluut mislukt is. Het verhaal gaat over een saai yuppie-stel dat van Californië naar Florida rijdt; ja, u raadt het al, halverwege de reis, in Texas worden ze van de hoofdweg afgelokt en dreigen ze opgegeten te worden door de kannibalistische clan. Lusteloos geregisseerd door Burr (nieuw voor deze sleetse formule, die ooit de bakermat was van het splattergenre), onsamenhangende en onbegrijpelijke actie- scènes, belachelijke (Unger) en verkeerd gekozen spelers (Mihailoff als Leatherface) en de Californische locaties creëren in geen enkel opzicht de sfeer van Texas. Splatterfans komen tekort, want de bloedscènes zijn eruit gesneden (voor de Amerikaanse markt in ieder geval) om een gunstigere keuring te krijgen, waardoor de film twee maanden later in première ging dan de bedoeling was.

This Is Horror

1989 | Documentaire, Horror

Verenigde Staten 1989. Documentaire van John Simmons en Rick Marchesano. Met o.a. Stephen King, Dario Argento, Charles Band, Clive Barker en Robert Bloch.

Griezelauteur Stephen King leidt dertien hoofdstukken in die handelen over een of ander aspect van de griezelfilm. De fragmenten komen zgz. uit zijn archief, maar buiten de oppervlakkige introductie heeft King verder weinig te maken met deze willekeurige aaneenschakeling van scènes uit een reeks B tot Z-films en gesprekken met de makers, w.o. Clive Barker, Charles Band, Wes Craven, Dario Argento, Fred Olen Ray, enz. Er is totaal geen draad door te trekken. Het ene hoofdstuk handelt over de HELLRAISER-films en dan keren we weer terug tot DEMENTIA 13 of PSYCHO. De reportages over het maken van speciale effecten zijn oppervlakkig en tonen weinig nieuws. De makers noemen hun werk grootsprakerig een 'video encyclopedia of horror', maar wat ze brengen is een samenraapsel van griezel uit de jaren 1980 met slechts enkele glimpsjes naar vroeger. Niets over Universal- horror, Hammer Productions, Bela Lugosi, Boris Karloff, Christopher Lee, James Whale, Tod Browning of Terence Fisher. Bovendien werd de compilatie, die samengesteld werd in 1989, eerst tien jaar later in Nederland op video uitgebracht, zodat je op geen actuele trends moet rekenen. Mark Gibson en Sheryl Morris schreven het scenario. Henry Strozier is narrator van dienst. Voor de montage werd beroep gedaan op Larry Parker, Steve Song, John Summers, C.J. Chrysler en Jaime Gonzales. Fotografie is van David Werk en Gino Bruno. Ondertitel: FROM THE ARCHIVES OF STEPHEN KING'S WORLD OF HORROR.