José Luis Ozores is acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

Hoy como ayer

1966 | Komedie, Fantasy

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Conchita Velasco, Gracita Morales en Francisco Rabal.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

La Hora incógnita

1963 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1963. Sciencefiction van Mariano Ozores. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, José Luis Ozores en Fernando Rey.

De laatste momenten van een aantal personen wier dagen zijn geteld tengevolge van de werking van een atoomexplosie. Een van de weinige films van Mariano Ozores buiten het komische genre. Het is echter daarom nog geen goede film.

Suspendido en sinverguenza

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Antonio Prieto.

Een keurige jongeman wil zijn leven veranderen, maar tevergeefs.Een zeer slechte komedie, die echter hoe dan ook beter is dan de meer recente films van Ozores.

Sabián demasiado

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Ozores, Ismael Merlo, Pepe Isbert en José Luis Lopéz Vázquez.

Een Madrileense zakkenrollersbende besluit zijn werkmethoden bij te stellen. Een behoorlijke en lofwaardig bescheiden film, die op enkele gelukkige gags prat kan gaan.

Alegre juventud

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Adolfo Marsillach, Antonio Ozores en Emma Penella.

De film behandelt de motieven van de jonge hoofdrolspelers om hun intrede te doen in het Groot Seminarie. De familie Ozores is bijna compleet in dit onbelangrijke melodrama.

Salto mortal

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Roberto Camardiel, Antonio Ozores, Diana Lorys en Elisa Montés.

De artiesten van een goedkoop circus zetten een plan op teneinde hun financiële situatie beter te maken. Een slechte film van Ozores maar toch iets beter dan de films die hij tegenwoordig regisseert.

Margarita se llama mi amor

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Ramón Fernandéz en Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Antonio Cifariello, José Luis Ozores, Manolo Zarzo en Mercedes Alonzo.

De hele universiteit is onder de indruk van de verpletterende schoonheid van de mooie Margarita. Een groteske film die, hoewel onbedoeld, bijna surrealistisch aandoet. De film viel desondanks toch dermate bij het toenmalige Spaanse publiek in de smaak dat de hoofdrolspeelster, de onweerstaanbare Mercedes Alonso, een mythe werd in haar eigen land.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

El Casco blanco

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Pedro Bonvehi. Met o.a. José Luis Ozores, Elisa Montés, Anne Vernon en Raymond Pellegrin.

Een arme stakker droomt ervan agent te worden. Een onbelangrijke film die zeer middelmatig genoemd mag worden.

Ahí va otro recluta

1960 | Komedie, Drama

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. José Luis Ozores, Kiko, Manuel Zarzo en Pilar Cansino.

Een eenvoudige boer wordt gerecruteerd voor het Parachutistencorps. Deze militaristische komedie genoot indertijd enige populariteit in Spanje.

Las 2 y media y veneno

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Fernando Rey.

Een buitensporige familie komt op het idee om een misdaad te plegen. De eerste speelfilm van Mariano Ozores met zijn broers José Luis en Antonio in de hoofdrollen.

El Tigre de Chamberí

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Luis Ramírez. Met o.a. José Luis Ozores, Tony Leblanc en José Marco Davó.

De tegenslagen van een eenvoudige amateurbokser. Een ordinaire komedie, die slechts op de professionele aanpak van de hoofdrolspeler steunt.

El Hombre del paraguas blanco

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. José Luis Ozores, Fernando Delgado, Antonio Riquelme en Juan Calvo.

Terwijl twee dorpen op een belangrijke feestdag tegenover elkaar staan, duikt in het ene dorp een geheimzinnige marskramer met een witte paraplu op. Een zeer curieuze film, die bijna als voorloper van YOJIMBO van Kurosawa beschouwd kan worden.

Parque de Madrid

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Cahen Salaberry. Met o.a. Luisa della Noce, Fernando Rey, José Luis Ozores, Tony Leblanc en Vicky Lagos.

In een Madrileens volkspark spelen zich verschillende anekdotes af en ontmoeten vogels van diverse pluimage elkaar. Een onschuldige zedenschets.

El Gafe

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Antonio Garisa, José Luis Ozores, Teresa del Río en Julia Caba Alba.

Een keurig persoon heeft het ongeluk, dat hij anderen in de ellende stort. Best een behoorlijke komedie.

Los Angeles del volante

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Pepe Isbert, José Luis Ozores en Manolo Morán.

Een paar taxichauffeurs proberen een jong meisje, dat zelfmoord wilde plegen door zich onder een taxi te werpen, levenswil bij te brengen. Deze film is geregisseerd door Iquino en geschreven door Pedro Masó, twee van de grootste opportunisten van de Spaanse film.

La Cenicienta y Ernesto

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Antonella Lualdi, Antonio Garisa, Rafael Bardem en José Luis Ozores.

Een onbetrouwbare advocaat is besloten hoe dan ook een eenvoudige, aantrekkelijke medewerkster te veroveren. Een onbelangrijke en zeer vulgaire film.

El Puente de la paz

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Rafael Salvia. Met o.a. Manolo Morán, Angel Ter, José Luis Ozores, Juan Calvo en Antonio Ozores.

Twee grootgrondbezitters komen overeen een brug te laten bouwen die hun respectievelijke gebieden samenvoegt. Ze willen echter de landarbeiders die de bouw uitvoeren niet betalen. Een tweeslachtige en paternalistische visie op de landbouwproblematiek.

El Fotogénico

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Lolita Sevilla, Antonio Ozores en Roberto Rey.

Een jongeman uit de provincie gaat naar Madrid, om voor een film te auditeren. Sympathieke, maar geen sterke film.

El Aprendiz de malo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Elisa Montés, Antonio Ozores en Julia Martínez.

Een arme stakker uit een dorp besluit een baby te ontvoeren, om van het losgeld de kleren te kopen die hij nodig heeft om te kunnen werken. Deze matige komedie maakt gebruik van de talenten van de gebroeders Ozores.

Pasaje a Venezuela

1956 | Avonturenfilm

Spanje 1956. Avonturenfilm van Rafael Salvia. Met o.a. José Luis Ozores, Simone Bach, María Martín en Gustavo Re.

Een ambitieuze Spaanse jongen maakt een reis naar Venezuela op zoek naar fortuin en avonturen. Een zeer slechte film.

Los Ladrones somos gente honrada

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. José Luis Ozores, Pepe Isbert en Alicia Palacios.

Een behoorlijke herverfilming van de gelijknamige film, die zich door het goede spel van de twee hoofdrolspelers onderscheidt.

La Vida en un bloc

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. Alberto Closas, Elisa Montés, María Asquerino en José Luis Ozores.

Een zeer precieze arts schrijft alles op in zijn blocnote die hij altijd bij zich draagt...De fotografie is van een van de meest opmerkelijke Spaanse cameramensen, Cecilio Paniagua.

La Chica del barrio

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Ricardo Núñez. Met o.a. Pepe Blanco, Lolita Sevilla, Pepe Isbert en José Luis Ozores.

De liefdesavonturen van drie knappe jonge vrouwen uit Madrid vormen een leuke maar inhoudsloze komedie.

Calabuch

1956 | Komedie

Spanje/Italië 1956. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Edmund Gwenn, Valentina Cortese, Franco Fabrizi, Juan Calvo en José Luis Ozores.

Een Amerikaans atoomgeleerde ontvlucht de stress van zijn bestaan en duikt onder op een Spaans eilandje. Hij past zich aan het onbekommerde plattelandsbestaan aan, tot zijn verblijfplaats wordt ontdekt en hij moet terugkeren naar de beschaafde wereld. Deze vlotte en soms te vriendelijke komedie heeft aandacht voor kleine details en rake typeringen, hoewel de feitelijk bittere strekking in de te goedmoedige ironie verloren gaat.

Recluta con niño

1955 | Komedie, Drama

Spanje 1955. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. José Luis Ozores, Encarnita Fuentes, Manolo Morárn, Julia Caba en Alba.

In de kazerne wordt een jonge rekruut door zijn jongere broer achtervolgd. Humor en militairisme: een typische combinatie voor het slechtste deel van de Spaanse cinema.

Historias de la radio

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Francisco Rabal, Margarita Andrey, Pepe Isbert, Angel de Andrés en José Luis Ozores.

De voorvallen van enkele mensen die graag succes willen hebben in de wereld van de radio. Een onopvallende film die in Spanje een groot kassucces is geweest.

Buenas noticias

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. José Luis Ozores, María Luz Galicia, Juan Calvo en Manuel Arbó.

Een jonge brievenbesteller uit de provincie besluit de hoeveelheid post op te voeren. Een paternalistische en onsamenhangende film.

El Andén

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Jesús Tordesillas, José Bódalo, Fernando Rey en José Luis Ozores.

De oude chef van een spoorwegstation gaat met pensioen en dat doet het hele verleden van zijn plaatsgenoten herleven. In dit zedendrama spelen een paar belangrijke Spaanse acteurs.

Habitación para tres

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Antonio Lara. Met o.a. Carolina Jiménez, Armando Moreno, José Luis Ozores en Manolo Gómez Bur.

In een provinciehoofdstad wordt door een vergissing dezelfde kamer zowel aan een pasgetrouwd paar, een jongeman als aan een vogelvrij verklaarde toegewezen. Een interessant intrigestuk, geschreven en geregisseerd door een toentertijd zeer beroemde Spaanse humorist, Antonio Lara.

Esa pareja feliz

1951 | Drama, Komedie

Spanje 1951. Drama van Luís Garcia Berlanga en Juan Antonio Bardem. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores en Lola Gaos.

Een eenvoudig verloofd stel zoekt een manier om rijk te worden teneinde in het huwelijk te kunnen treden. De eerste co- produktie van de twee belangrijkste Spaanse filmregisseurs, Berlanga en Bardem. Echt een prachtige film die een beeld schetst van het toenmalige Spanje - humoristisch, maar weinig tolerant.