Mathieu Laverdière

Cameraman

Mathieu Laverdière is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Maudite Poutine

2016 | Drama

Canada 2016. Drama van Karl Lemieux. Met o.a. François Aubin, Martin Dubreuil en Jean-Simon Leduc.

Om uit handen te blijven van een stel dealers nadat hij een partij wiet achterover heeft gedrukt, keert punkmuzikant Vincent terug naar zijn troosteloze geboortedorp in Quebec. Daar staat hij zijn depressieve broer Michel bij door mee te spelen in diens hardcoreband.

Gabrielle

2013 | Drama, Romantiek

Canada 2013. Drama van Louise Archambault. Met o.a. Gabrielle Marion-Rivard, Alexandre Landry, Mélissa Désormeaux-Poulin en Vincent-Guillaume Otis.

De 22-jarige, geestelijk beperkte Gabrielle brengt haar dagen zingend en musicerend door in een centrum, waar ze de hele dag wordt bijgestaan door bovenmenselijk lief en begripvol personeel. Maar als ze verliefd wordt op de eveneens geestelijk beperkte Martin wil ze op zichzelf wonen, net als haar oudere zus en alle andere 'gewone' mensen. Mierzoet pleidooi voor acceptatie en begrip werd eerder dit jaar op het festival van Locarno bekroond met de publieksprijs en dingt namens Canada mee naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Nuit #1

2011 | Drama

Canada 2011. Drama van Anne Émond. Met o.a. Catherine de Léan, Dimitri Storoge, Véronique Rebizov, Raphaël Boulanger en Maïsa Bastien.

Nieuw genre: Nouvelle Flut. In de dreunroes van een technofeest ontmoeten Clara (De Léan) en Nikolai (Storoge) elkaar. Zoals dat gaat bij verminderde toerekeningsvatbaarheid onder hersencelpletherrie vinden ze elkaar helemaal geweldig. Dus gaat Clara met Nikolai mee naar huis, waar het nóg gezelliger wordt. Het psycho-erotische vervolg van de festiviteiten is, welbeschouwd, de stomvervelende Generatie Fun-versie van Michel Devilles joyeuze Nuit d'été en ville (1990). Met dien verstande dat hier de twee hoofdpersonages leeghoofden zijn die de kijker met hun gezwalk en gezeur onvoorstelbaar op de zenuwen werken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mathieu Laverdière op televisie komt.

Reageer