Takis Emmanuel

Acteur

Takis Emmanuel is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Kostas

1979 | Romantiek

Australië 1979. Romantiek van Paul Cox. Met o.a. Takis Emmanuel, Wendy Hughes, Sophie Harrison en Amalia Vassiliadis.

De Griekse journalist Kostas is naar Australië uitgeweken en komt in Melbourne als taxichauffeur aan de kost. Hij wordt er verliefd op Carol, een gescheiden vrouw met een zevenjarig dochterje. Ze krijgt heel wat kritiek uit haar omgeving door haar omgang met Kostas en daardoor ziet ze zich verplicht een einde te maken aan deze verhouding. Schitterende film.

Who Pays the Ferryman?

1977 | Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van William Slater. Met o.a. Jack Hedley, Betty Arvaniti, Patience Collie, Takis Emmanuel en Neil McCarthy.

Mini-serie in acht delen. Na de dood van zijn vrouw keert Hedley 30 jaar na de oorlog terug naar Kreta waar hij destijds met het verzet samenwerkte. Het verleden herleeft weer maar er gebeurt meer dan dat: de vrouw met wie hij destijds een relatie had is gestorven maar blijkt een dochter te hebben. Een langzaam verfilmd verhaal maar wel heel knap gedaan. De serie kreeg gigantische waarderingscijfers.

Caddie

1976 | Drama

Australië 1976. Drama van Donald Crombie. Met o.a. Helen Morse, Takis Emmanuel, Jack Thompson, Jacki Weaver en Melissa Jaffer.

Een bewerking van een in Australië populaire biografie die het verhaal vertelt van een jonge vrouw met een eigen wil, die vast van plan is het op eigen kracht te maken, de druk van de zorg voor twee kinderen ten spijt. Momenten van inzicht en originaliteit maken te dikwijls plaats voor cliché en overstelpende zoetheid. Morse speelt een goede hoofdrol. Speelt rondom de jaren 1920-30.

Steps

1972 | Drama

Verenigde Staten/Griekenland 1972. Drama van Leonard Hirschfield. Met o.a. Irene Papas, Umberto Orsini, Spiros Focás en Takis Emmanuel.

Papas en echtgenoot Orsini lijden beiden onder een oorlogssyndroom uit WO II. Haar ouders en zijn familie werden door Duitse soldaten neergeschoten. Na tien jaar huwelijk wil het eigenlijk tussen beiden niet vlotten. Papas trekt zich terug naar een eilandje waar de plaatselijke bevolking haar ziet als een grootsteedse joffer. Ze vindt toenadering van de jonge Focas, die quasi haar minaar wordt. Als Orsini op de proppen komt, wordt hij in elkaar getremd door de lokale opgeschoten mannelijke jeugd die solidair is met Focas, en Orsini als een indringer beschouwt. Tenslotte kiest Papas voor Orsini en gaat zij terug naar Athene. Klassiek Grieks, verrassingsloos verhaal in obscure, trage film, die ver van de hedendaagse kijker afstaat.

N.P. il secreto

1972 | Sciencefiction

Italië 1972. Sciencefiction van Silvano Agosti. Met o.a. Francisco Rabal, Ingrid Thulin, Irene Papas, Takis Emmanuel en Edy Biagetti.

Een industrieel die met de staat een verdrag heeft gesloten voor de ontwikkeling van een machine die tot massale werkeloosheid zal leiden, wordt ontvoerd en gehersenspoeld. Zonder spraak of geheugen keert hij terug in de gereorganiseerde maatschappij waar werkelozen één voor één worden opgeroepen en verdwijnen. Omdat hij geen identiteit heeft, blijft hij gespaard. Deze politiek-filosofische SF-film geeft een toekomstvisie zonder trucages of decors, zodat de herkenbaarheid van het eigentijds maatschappijbeeld een beklemmende werking krijgt. De presentatie is echter wat erg vlak en langdradig.

Zorba the Greek

1964 | Drama, Komedie

Verenigde Staten/Griekenland 1964. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas, Lila Kedrova en George Foundas.

Quinn speelt de rol van zijn leven in deze onwaarschijnlijk populaire Nikos Kazantzakis-verfilming. Als de vitale levensgenieter Zorba de Griek leert hij de schuchtere Engelse schrijver Basil (Alan Bates) 'what life is all about'. In Griekenland had men weinig op met deze onverwachte culthit, waarin - volgens een autochtone criticus - de Griekse ziel aan toeristen wordt verklaard. De bouzouki-muziek, inclusief sirtaka-wijsje bij Zorba's dans aan het slot van de film, bezorgde componist Mikis Theodorakis wereldfaam. Memorabele rol van Papas als gedoemde dorpsweduwe en Oscar voor Lila Kedrova voor de Beste Vrouwelijke Bijrol van 'cocotte' op leeftijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takis Emmanuel op televisie komt.

Reageer