Harald Bratt

Scenarist, Auteur

Harald Bratt is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Titanic

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Herbert Selpin en Werner Klingler. Met o.a. Sybille Schmitz, Kirsten Heiberg, Hans Nielsen, Karl Schönböck en Otto Wernicke.

Propagandaminister Goebbels zag in Herbert Selpin de juiste man voor de verfilming van de rampenfilm Titanic. De regisseur had al eerder op schepen gefilmd en bleek - getuige zijn uitgesproken nazi-film Carl Peters - uit het goede hout gesneden. Maar het eindproduct bleek als anti-Engeland propaganda volstrekt onbruikbaar. De schurken in de film zijn weliswaar kapitalisten en hun meelopers, maar onder de eenvoudige slachtoffers bevonden zich ook Engelse moeders en kinderen. In plaats van de bedoelde minachting riep de film daarom eerder sympathie op. In Duitsland werd de film na de oorlog uitgebracht, maar al snel weer verboden, nu juist vanwege de anti-Engelse boodschap. De Engelse speculanten en de kapitein komen er inderdaad niet zo best van af. De passagiers van het tussendek, die duidelijk voor een deel niet-Engels zijn, tonen meer moed. Het feit dat de held in de film een Duitse officier was, zal ook niet bepaald positief zijn ontvangen in Britse kringen.

Le domino vert

1935 | Drama

Frankrijk 1935. Drama van Herbert Selpin en Henri Decoin. Met o.a. Danielle Darrieux, Jany Holt, Marcelle Géniat, Jeanne Pérez en Maurice Escande.

Darrieux in een dubbelrol als de overspelige vrouw die tussen de lakens glijdt met kunstcriticus Henri Bruquier (Escande), en als de dochter uit die relatie, die twintig jaar later ontdekt dat haar vader onschuldig in de gevangenis zit wegens de moord op zijn vrouw. Henri had de schuld op zich genomen omdat hij dacht dat zijn minnares de daad begaan had. Zijn volwassen dochter, die zonder ouders is opgegroeid, zorgt ervoor dat het proces wordt herzien. De film heeft niet veel om het lijf en is tegenwoordig niet meer dan een grote draak met een pover geluidsspoor. Het scenario is van Harald Bratt en Emil Burri naar het toneelstuk Der Fall Claasen van Erich Ebermayer. Het camerawerk is van Günther Rittau en Otto Baecker. Deze film werd tegelijkertijd gedraaid met de Duitse versie DER GRŸNE DOMINO tegen dezelfde decors, maar uiteraard met andere hoofdrollen. Het resultaat is even 'melodramatisch'.

Der Grüne Domino

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Herbert Selpin. Met o.a. Brigitte Horney, Karl Ludwig Diehl, Alice Treff, Margarete Schön en Theodor Loos.

Pas als zij van plan is het huwelijksbootje in te stappen ontdekt Brigitte Horney dat zij geen wees is, maar nog een vader heeft die echter twintig jaar moet uitzitten wegens moord. Een lief melodramaatje waar het patina van de verjaring overheen ligt. Het scenario is van Harald Bratt en Emil Burri naar ideeën uit het toneelstuk Der Fall Claasen van Erich Ebermayer. Het camerawerk is van Günther Rittau en Otto Baecker. Er werd tegelijkertijd een franse versie gedraaid LE DOMINO VERT van regisseur Henri Decoin, met een andere rolverdeling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harald Bratt op televisie komt.

Reageer