Maitê Proença

1960 Acteur

Maitê Proença (1960) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sixteen O sixty

1995 |

Brazilië 1995. Vinicius Mainardi. Met o.a. Antonio Calloni, Marcelia Cartaxo en Maitê Proença.

Dezesseis zero sessenta

1995 | Drama, Komedie

Brazilië 1995. Drama van Vinicius Mainardi. Met o.a. Antonio Calloni, Maitê Proença, Pedro Brandi, Marcelia Cartaxo en Carlos Meceni.

Steenrijke, meedogenloze, Braziliaanse zakenman Vittorio (Calloni) betrapt een inbreker, Jackson (Meceni) in zijn protserige villa, die hij aan de politie overlevert. Jackson, afkomstig uit de krottenwijk aan de rand van de stad, wordt in de gevangenis geworpen. Vittorio vreest voor wraak van de maten van Jackson en geeft een huurmoordenaar opdracht Jackson te liquideren. De killer wurgt de verkeerde en Vittorio krijgt wroeging. Om zijn geweten te sussen nodigt hij de weduwe (Cartaxo) met haar gebroed bij hem thuis uit, maar dan zijn ze niet meer weg te slaan. De gevolgen voor Vittorio en zijn gezin zijn drastisch. Met een laag budget - het straalt er vanaf - gedraaide satirische komedie, die een familieonderonsje was: het scenario is van de broer van de regisseur, Diogo Mainardi, de montage werd gedaan door de vrouw van Vinicius, Betty Mainardi en de productie was in handen van moeder Julia Mainardi. De film is beslist zeer origineel, al heeft Vinicius in zijn film over de kloof tussen arm en rijk te veel gewild en het niet allemaal even handig in deze Braziliaanse FAMILIE FLODDER-achtige film verwerkt. Al met al is de som van het geheel toch redelijk positief. Proenca is een bekende ster van de Braziliaanse thuisbuis en ze is heel goed in haar rol van het verwende, verveelde wijf van de rijke stinkerd met hun kleffe zoontje Benjamin (Brandi). De zwart-wit beelden zijn van cameraman Lito Mendes da Rocha, wiens naam indrukwekkender is dan het resultaat. Debuut van Mainarda, die bijna vierhonderd tv-commercials op zijn naam heeft staan. De titel betekent: zestien-nul-zestig, of wel 16.060, het totaal aantal dagen dat de 44-jarige Vittorio op dat moment op Aarde verkeerde.

Kuarup

1989 | Drama

Brazilië 1989. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Traumaturgo Ferreira, Fernanda Torres, Claudio Mamberti, Claudia Ohana en Umberto Magnani.

De bespiegelingen van een jonge jezuïet - ooit heen en weer geslingerd tussen liefde, passie en verantwoording. Hij komt terecht tussen de Xingo-Indianen in het hartje van de rimboe en droomt van een geestelijk El Dorado. Hij vereenzelvigt zich steeds meer met hun lot door de verdwijning van een jonge vrouw en ontdekt dat hun bestaan vertroebeld wordt door vieze zaakjes van de ambtenaren en plaatselijke bestuurders. Hij keert zich daarom tegen het militaire regime. Een film met antropologische trekken van één van de meest prestigieuze Braziliaanse filmmakers. De film schept een fraai beeld van de innerlijke en uiterlijke belevingswereld. Gebaseerd op de bestseller van Antonio Collado. Gesitueerd rond 1955.

A Dama do Cine Shanghai

1987 | Mysterie, Misdaad, Thriller, Romantiek, Film noir, Komedie

Brazilië 1987. Mysterie van Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy, Jorge Dória en José Mayer.

Onroerendgoedmakelaar Lucas (Fagundes) gaat op een drukkende zomeravond naar de bioscoop om aan de hitte te ontsnappen. Tijdens de voorstelling ontdekt hij dat hij naast de dubbelgangster (Proença) zit van de beeldschone heldin op het witte doek. Dat is ook toevallig! Als een kennis van haar ook nog geïnteresseerd blijkt in een pand dat hij wil verkopen ziet hij zijn kans schoon en maakt hij een afspraakje met de vrouw. Maar dan volgen bedrog en intriges, en uiteindelijk wordt hij van moord verdacht. Aardige, sfeervolle misdaadfilm met een stevige knipoog naar jaren veertig gangsterfilms.

op televisie
1 uitzending

A Dama do Cine Shanghai (1987) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 11 november
ZDF
03:50 - 05:40

Reageer