John Heyman: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

D.A.R.Y.L

1985 | Sciencefiction, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Sciencefiction van Simon Wincer. Met o.a. Kathryn Walker, Michael McKean, Josef Sommer, Colleen Camp en Steve Ryan.

Ouders Michael McKean en Mary Beth Hurt adopteren in deze sci-fi een jongen met geheugenverlies, Daryl genaamd, en missen vervolgens heel wat signalen voordat ze doorhebben dat de jongen een robot is en dat Daryl afgeleid is van Data Analyzing Robot Youth Lifeform. De overheid wil Daryl en iedereen die van hem afweet doen verdwijnen. Een prettige sf-film, met uitstekende speciale effecten, naar een scenario van David Ambrose, Allan Scott en Jeffrey Ellis. Barry Oliver doet het uitstekend in de titelrol. De fotografie was in handen van Frank Watts.

A Passage to India

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Drama van David Lean. Met o.a. Judy Davis, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft, James Fox en Alec Guinness.

Laatste film van de Britse filmveteraan Lean (oa Bridge on the River Kwai en Doctor Zhivago), naar de roman van E.M. Forster. India in de jaren 20. Adele Quested (Davis), een Britse jongedame, wil in contact komen met het 'echte' India maar beschuldigt Dr. Aziz (Banerjee) na een tochtje naar de Maraber grotten (prachtige scènes) van verkrachting. Een groteske rechtzaak volgt waarbij de spanningen tussen de kolonialen en de Indiase gemeenschap op de spits worden gedreven. Het contrast tussen het Brits formalisme en de Indiase mystiek wordt minutieus verbeeld door een ijzersterke cast op de fraai gefilmde Indiase locaties. Maurice Jarre kreeg een Oscar voor de onopvallende muziek, en Peggy Ashcroft werd bekroond als beste bijrolactrice. Camerawerk van Ernest Day.

The Go-Between

1970 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Romantisch drama van Joseph Losey. Met o.a. Julie Christie, Alan Bates, Margaret Leighton, Michael Redgrave en Dominic Guard.

Sommige spreekwoorden zijn in gezelschap net zo veelzijdig als een aardappelschilmesje in de keuken. Wat te denken van 'Het verleden is een vreemd land, ze doen de dingen daar anders.' Altijd en overal bruikbaar. De in Engelstalige gewesten ingeburgerde spreuk is de openingszin van L.P. Hartley's titelnovelle uit 1953. Toneelschrijver Harold Pinter bewerkte het verhaal, over de belevenissen van een arme dertienjarige jongen tijdens een zomer tussen bevriende aristocratie anno 1900. De muziek is van Michel Legrand, de componist van onder andere The Thomas Crown Affair en Yentl.