Brunetto del Vita

Acteur

Brunetto del Vita is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Uomini contro

1970 | Drama, Oorlogsfilm

Italië/YU/Tsjechië 1970. Drama van Francesco Rosi. Met o.a. Mark Frechette, Alain Cuny, Franco Graziosi, Pier Paolo Capponi en Giampieri Albertini.

Het Italiaanse leger heeft in 1916 in de oorlog met Oostenrijk drieduizend manschappen verloren in de slag om Monte Fiore. De generaal beveelt echter het voortzetten van de strijd waarbij twee secties door vijandelijke artillerie worden afgeslacht. Groeiend verzet bij de soldaten en officieren wordt voor het executiepeloton gesmoord. Dit vooral visueel nachtmerrieachtig pleidooi tegen de waanzin van de oorlog kreeg een beklemmende overtuigingskracht (hoewel de wrede slotscènes in een aantal landen gecoupeerd werden in commerciële poging om de film toch een heldenavontuur te laten lijken). Scenario van regisseur Rosi, Tonino Guerra en Raffaele La Capria naar het boek van Emilio Lussu Un anno sull'Altipiano. Achter de camera stond Pasqualino de Santis.

Un Certo giorno

1969 | Drama

Italië 1969. Drama van Ermanno Olmi. Met o.a. Brunetto del Vita, Lidia Fuortes, Vitaliano Damioli, Giovanna Ceresa en Raffaele Modugno.

Vijftiger maakt door ziekte van een collega promotie op reclamebureau en gaat steeds meer op in succes en machtspositie, totdat hij in opspraak komt door een auto-ongeval met dodelijke afloop, waarvoor hij verantwoordelijk is, met negatief gevolg voor zijn carrière. Illusie van Italiaanse welvaartsstaat die bevoorrechten tot onverantwoordelijkheid brengt, is gewoonlijk onderwerp voor een satirische komedie. Olmi stelt daar een serieuze en uiterst sobere benadering tegenover die boeit zonder iets nieuws te vertellen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brunetto del Vita op televisie komt.

Reageer