Alexei Diki

Acteur

Alexei Diki is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Stalingradskaya bitva

1950 | Oorlogsfilm

SU 1950. Oorlogsfilm van Vladimir Petrov. Met o.a. Alexei Diki, Joeri Sjoemsky, Boris Livanov, Nikolai Simonov en Nikolai Plotnikov.

Deze tweedelige oorlogsfilm over de slag om Stalingrad, waarin de rol van Stalin in de planning en leiding bejubeld wordt, paste in diens campagne om de autonomie en het prestige van de militaire staf af te zwakken. De overweldigende film, met een overvloedig budget gemaakt, werd bekritiseerd vanwege de contrasterende weergave van de hoofdkwartieren van Hitler (hysterisch) en Stalin (rustig), hoewel de na-oorlogse memoires Petrov min of meer gelijk gaven. Het spektakel, het budget en de rol van Stalin zijn te vergelijken met DE VAL VAN BERLIJN; dat is echter een betere film. Er wordt gebruik gemaakt van documentaire beelden. Deel I duurt 98m, deel II 93m.

Pirogov

1947 | Biografie

SU 1947. Biografie van Grigori Kozintsev. Met o.a. Konstantin Skorobogatov, Nikolai Cherkasov, V. Chestnokov en Alexei Diki.

Een gedramatiseerde biografie over de bekende 19e-eeuwse Russische chirurg Pirogov. Na deze zeer patriottische, conventionele film trok Kozintsev zich voor een aantal jaren in het theater terug. In 1950 schreef hij een scenario voor een film die nooit werd gemaakt, in 1953 maakte hij wederom een biografische film (BILINSKI) en pas in 1957 maakte hij een sterke comeback met zijn verfilmingen van klassieke werken (DON QUIXOTE, HAMLET en KING LEAR)

Admiral Nakhimov

1946 | Biografie

SU 1946. Biografie van Vsevolod Pudovkin. Met o.a. Alexei Diki, Yevgeni Samoilov, Reuben Simonov en Vsevolod Pudovkin.

Een film over een Russische held in de Krim-oorlog van 1854/56, een Russisch-Turks conflict. Vanwege te weinig nadruk op de Russische maritieme overwinningen werd de film (in 1946) - tegelijk met het tweede deel van Eisensteins IVAN GROZNY - in de banvloek gedaan. Ondanks het feit dat Poedovkin de film over maakte en hij bij de uitbreng in 1947 de Stalinprijs won, is hij deze kritiek niet meer te boven gekomen.

Kutuzov

1944 | Historische film, Oorlogsfilm

SU 1944. Historische film van Vladimir Petrov. Met o.a. Alexei Diki, Nikolai Okhlopkov, S. Zakariadze en Sergei Mezhinsky.

Een historisch drama over generaal Kutuzovs strategische terugtrekkingsmanoeuvres in de strijd tegen Napoleon in 1812. De oorlogssituatie matigde de censuur, en films over de patriottische heldendaden van tsaristische militaire leiders werden toegestaan. Het is mogelijk dat deze film indirect de terugtochten van de Sovjets in WO II moest rechtvaardigen. De scènes op het slagveld zijn indrukwekkend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexei Diki op televisie komt.

Reageer