IJf Blokker is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pompy de Robodoll

1999 | Familiefilm, Fantasy

Nederland 1999. Familiefilm van Tom Manders jr. Met o.a. IJf Blokker, Willem Duijn, Cor Witschge, Tineke de Nooij en Maarten Spanjer.

Professor Vriendelijk (Blokker) is een bijzondere uitvinder, die de robot Pompy voor een zieke weesjongen bouwt. Door een teleurstelling pakt Pompy zijn biezen en trekt de wijde wereld in. Pompy ontmoet Atilla de hond en hij helpt hem naar eten te zoeken. Gelukkig is de ene dienst de andere waard, want in de grote stad woont Kruimel Tuimel (Duijn), een superveger met een grote magneet, die alles wat van metaal is, oppikt. Zo maakt Kruimel Tuimel jacht op Pompy. Ondertussen maken de achterblijvers zich grote zorgen. Gelukkig is er Yakiyaki, een vliegende bol die alles vauit de hoogte verkent en ziet wat dan weer door professor Vriendelijk op een beeldscherm gevolgd wordt en zo komt alles toch weer goed. Charmant fantasietje dat zelfs kinderen onder de zes kan bekoren. Beng Beng wordt gespeeld door Witschge, die in ons land heel bekend was als Pipo de Clown en kort na de productie van de film is overleden. De stem van Pompy is van Bill van Dijk. Het scenario is van regisseur-producent Manders jr, wiens komische, en muzikale vader heel bekend was als Dorus, een Chaplinachtige zwerver met een plat Amsterdams accent, die regelmatig onder begeleiding van 'Mijnheer' Cor Steyn op het Hammond-orgel een levensliedje zong dat op de hitparade terecht kwam.

Filmpje!

1995 | Komedie

Nederland 1995. Komedie van Paul Ruven. Met o.a. Paul de Leeuw, Willeke Alberti, Pleuni Touw, Olga Zuiderhoek en Arjan Ederveen.

Voor adepten van Paul de Leeuw in klassieke vorm is dit een hoogst vermakelijk filmpje. Waarin de grapjurk afscheid neemt van zijn Bob & Annie de Rooy-typetjes. Waarin Bob - tijdens een echtscheidingszaak - afscheid neemt van Annie, 'dat lijk' dat het steeds maar vertikt om hem te pijpen. Maar waarin het gescheiden tweetal dan toch nog op CuraƧao verzeild raakt. Wie weet valt daar nog wat te vieren. Rijk de Gooyer speelt een maffiabaas, Willeke Alberti is een adoptief moeder, Pleuni Touw een telefoniste van Stichting Correlatie. Filmpje! werd kersthit van 1995.