Janice Karman

Regisseur, Acteur, Producer

Janice Karman is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Alvin en de Chipmunks: Roadtrip

2015 | Animatie

Verenigde Staten 2015. Animatie van Walt Becker. Met o.a. Jason Lee, Kimberly Williams-Paisley, Josh Green en Eddie Steeples.

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked

2011 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2011. Animatie van Mike Mitchell. Met o.a. Jason Lee, Jenny Slate, David Cross, Justin Long en Matthew Gray Gubler.

Alvin en zijn pluizige vriendjes gaan in dit derde avontuur mee op een cruiseschip, waar ze voor zoveel chaos zorgen dat manager Dave (Lee) problemen krijgt met de kapitein. Erger: ze stranden op een onbewoond eiland, dat minder leeg is dan ze denken. Flauwe komedie met tenenkrommende muzikale intermezzo’s, heeft een verhaal dat als los eilandzand uit elkaar valt. Uitsluitend aardig voor piepjonge, devote fans van de eekhoorntjes met irritante piepstemmetjes (onherkenbaar ingesproken door onder meer Justin Long, Amy Poehler en Christina Applegate).

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel

2009 | Familiefilm, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 2009. Familiefilm van Betty Thomas. Met o.a. Justin Long, Anna Faris, Matthew Gray Gubler, Jason Lee en Christina Applegate.

Het is een ijzeren wet binnen de muziekwereld. Als iets vernieuwends succesvol blijkt, zijn muzikale klonen nooit ver weg. Dus krijgen de zingende eekhoorns die een bliksemcarrière maakten in Alvin and the Chipmunks, in deze vervolgfilm concurrentie van zingende eekhoornvrouwtjes. De geanimeerde eekhoorns zijn niet baanbrekend, maar best schattig. En over de boodschap van de film – over familiebanden, vriendschap, populariteit et cetera – valt weinig te zeuren. Maar het verhaal is van a tot z voorspelbaar en de herhaaldelijke sing-offs zijn al helemaal een slecht idee: de met heliumstemmen uitgevoerde liedjes – zoals Beyonce’s Single Ladies (Put a ring on it) – zijn onuitstaanbaar en moeten vooral de duur van de film oprekken tot speelfilmlengte.

Alvin and the Chipmunks

2007 | Komedie, Familiefilm, Fantasy, Muziek

Verenigde Staten 2007. Komedie van Tim Hill. Met o.a. Jason Lee, Justin Long, Matthew Gray Gubler en Jesse McCartney.

Nadat hun boom is omgehakt trekken eekhoorns Alvin, Simon en Theodore stiekem in bij Dave (Lee). Als hij ze ontdekt is hij niet bepaald blij - ze maken er nogal een puinhoop van - totdat hij ze hoort praten, en vooral zingen. Zelf schrijft hij liedjes voor de kost, dat treft. Maar als de eekhoorns proeven van het rock-'n-roll-bestaan gaat het al snel fout. Kinderen die van elektronisch hoog gemaakte stemmetjes houden, vinden deze film mogelijk wel amusant. Voor alle anderen is Alvin and the Chipmunks een irritant niemendalletje.

Chipmunk Adventure

1987 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1987. Familiefilm van Janice Karman.

Het populaire eekhoorn-trio neemt samen met hun vriendinnetjes deel aan een ballonrace, die hen over de hele wereld brengt en die georganiseerd is door een stelletje boosaardige juwelensmokkelaars. Aan de film valt te merken dat de oorspronkelijke schepper van de karaktertjes, Ross Bagdassarian senoir vervangen is door zijn zoon, junior, die geprobeerd heeft een Disney-achtig produkt te maken, waarin hij niet geslaagd is. De wat grotere kinderen zullen zich gauw vervelen; omdat de film z.g. eigentijds is, doet hij snel verouderd aan.

Switchblade Sisters

1975 | Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Jack Hill. Met o.a. Joanna Nail, Robbie Lee, Asher Brauner, Chase Newhart en Monica Gayle.

De ogenschijnlijk onschuldige Maggie neemt de leiding over van een meisjesbende. Na concurrerende bendes te hebben overwonnen, ontspint zich een strijd tussen Maggie en de voormalige bendeleidster. Veel overbodig geweld, zwakke rolbezetting en een wat rommelig plot, soms op het gênante af. In GB bekend onder de veelzeggende titel THE JEZEBELLES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Janice Karman op televisie komt.

Reageer