Sarah Price

Regisseur, Producer, Cameraman

Sarah Price is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

The Yes Men Fix the World

2009 | Documentaire, Komedie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2009. Documentaire van Andy Bichlbaum en Mike Bonanno.

The Yes Men bestaat uit een groep politiek gemotiveerde grappenmakers, die zich voordoen als woordvoerders van overheidsinstellingen of multinationals om zo het beleid van hun zogenaamde werkgevers aan de kaak te stellen. In deze documentaire bezoeken ze onder andere een bijeenkomst van Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen met een pleidooi om klimaatverandering niet te zien als een dreiging, maar als een kans. Immers: 'Na de zondvloed had Noach een absolute monopoliepositie op het gebied van dieren.' Om een vertoningsverbod in Amerika te omzeilen, werd de film gratis verspreid via BitTorrent.

The Yes Men

2004 | Documentaire

Verenigde Staten 2004. Documentaire van Dan Ollman, Sarah Price en Chris Smith. Met o.a. Andy Bichlbaum, Mike Bonanno en Michael Moore.

De Amerikaanse wetenschapper dr Andreas Bichlbauer, een afgevaardigde van de Wereldhandelsorganisatie, pleit op een handelsconferentie in Salzburg voor de vrije handel in stemmen. 'Arme mensen krijgen geld, rijke mensen krijgen meer invloed, iedereen wint'. Het publiek kijkt welwillend en geeft geen krimp. Bichlbauer bestaat niet, het is een personage dat verzonnen werd door de anti-globalisten Andy Bichlbaum en Mike Bonanno die via hun creatie testen hoe het met de kritische geest is gesteld bij westerse decision makers. De resultaten zijn regelmatig hilarisch, maar ook deprimerend. Een pleidooi voor herinvoering van de slavernij, bijvoorbeeld, wordt welwillend aangehoord.

American Movie

1999 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1999. Documentaire van Chris Smith. Met o.a. Mark Borchardt, Bill Borchardt, Tom Schimmels, Monica Borchardt en Alex Borchardt.

Magistrale documentaire over Mark Borchardt, een uiterst gedreven jongeman uit Milwaukee. Regisseur Chris Smith volgt de gesjeesde Mark gedurende zijn jarenlange pogingen om samen met familie en vrienden een film te produceren. Feitelijk is American Movie een portret van armoedig blank Amerika, een wijdverbreide subcultuur die drijft op eenvoudig werk temidden van armoedige huisjes en rammelende trailers. Winnaar van de juryprijs op het prestigieuze Sundance Festival. Opnemen deze film, al was het maar vanwege de unieke scènes van Mark met zijn uncle Bill, een azijnpisser met 280 duizend dollar op de bank die zijn dagen slijt in een half vergane trailer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sarah Price op televisie komt.

Reageer