Yvette Theraulaz

Acteur

Yvette Theraulaz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les estivants

1990 | Komedie

België 1990. Komedie van Philippe Van Kessel. Met o.a. Pierre Laroche, Yvette Theraulaz, Eric Firenz, Marie-Paule Kumps en Gérard Marti.

Een bewerking van het stuk van Maxime Gorki, die hierin op bitterzoete wijze de onderlinge relaties van de nieuwe Russische intelligentsia beschrijft, wier leden de zomer van het woelige jaar 1905 in hun datsja op het platteland doorbrengen. Een moeizame, alledaagse en op het filmische vlak fantasieloze regie met zowel zwakke als sterke acteerprestaties. Kortom, een tamelijk langdradige film, terwijl het talent van Gorki beter verdiende!

Les Poings fermés

1984 | Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Jean-Louis Benoît. Met o.a. André Wilms, Laurent Pahud, Marie-Hélène Dasté, Karen Rencurel en Yvette Theraulaz.

De film speelt in de bergen tijdens de oorlog. Een diep getraumatiseerde soldaat, Henri, zwerft rond in gezelschap van een kind. Hij is tot het waanzinnige toe door geweld geobsedeerd, zodat hij een vos doodt en vervolgens twee deserteurs. Het kind is daar getuige van. Na eerst overwogen te hebben het kind te doden vraagt Henri hem uiteindelijk hem levend te begraven. Het kind keert per trein terug naar zijn familie alwaar zijn vader uit zijn coma is gekomen. Een vreemd verhaal van een overigens veelzijdig schrijver. De oorlog speelt slechts op de achtergrond en is even onwerkelijk als in RENDEZ-VOUS A BRAY van André Delvaux, maar blijft toch dreigen van het begin tot het eind. De film kent veel waaghalzerijen en is bijzonder poëtisch ook al is de regie soms overstelpt met overbodige gekunsteldheden,zoals de onophoudelijk voorkomende mist. Een bijzonder esthetische verfilming met daarin een buitengewoon echt kind. De eerste film van een veelbelovende regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yvette Theraulaz op televisie komt.

Reageer