Kieth Merrill

Regisseur, Scenarist

Kieth Merrill is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

The 12 Dogs of Christmas

2005 | Familiefilm

Verenigde Staten 2005. Familiefilm van Kieth Merrill. Met o.a. Jordan-Claire Green, Susan Wood, Adam Hicks, Bonita Friedericy en John Billingsley.

Kerstmis 1930. Wanneer Emma's vader werkloos wordt, stuurt hij Emma naar haar tante Delores in Doverville. Er is een conflict tussen de burgemeester, die niet wil dat er honden worden gehouden, en Cathy Stevens en haar zoontje Mikey, die straathonden opvangen. Emma raakt bevriend met Mikey en heeft een plan om de burgemeester op andere gedachten te brengen.

Harry's War

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Kieth Merrill. Met o.a. Edward Herrmann, Geraldine Page, Karen Grassle, David Ogden Stiers en Salome Jens.

Gemakzuchtige postbode Herrmann gaat in de clinch met de belastingdienst, nadat zijn tante (Page) ten onrechte een aanslag voor achterstallige belastingen van $190,000 heeft ontvangen. Capra-achtig. Het één-man-tegen-de-burocratie-verhaal is soms roerend, maar meestal overdreven. Herrmann speelt zijn rol ernstig; Merrill schreef tevens het scenario.

Windwalker

1980 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Western van Kieth Merrill. Met o.a. Trevor Howard, Nick Ramus, James Remar, Serene Hedin en Dusty Iron Wing McCrea.

De oude Cheyenne Howard ligt op sterven. Hij vertelt zijn kleinkinderen over zijn grote liefde en de tweeling die ze hem schonk. Ze waren gelukkig, tot de Crows kwamen. Zijn vrouw stierf en een van zijn zonen werd gestolen. Na zijn dood wordt Howard door de goden teruggeroepen om te verhinderen dat de twee broers elkaar afmaken. Trage, stilistisch vertelde western, integraal gesproken in de taal der Cheyennes en in die zin een voorloper van DANCES WITH WOLVES. Van dichtbij worden de zeden en cultuur van de stam uit de doeken gedaan. Het delicate scenario is van de hand van Ray Goldrup, die zich baseerde op een Indiaanse legende en op de roman van Blaine Yorgason. Een op zijn minst vreemde rol voor Howard, die omringd wordt door echte Indianen. Prachtige fotografie van Reed Smoot, terwijl componist Merrill Jenson leentjebuur speelde bij Morricone voor de score.

Three Warriors

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Kieth Merrill. Met o.a. McKee Redwing, Charles White-Eagle, Lois Red Elk, Randy Quaid en Christopher Lloyd.

Dit drama is zeer geloofwaardig. Het is het verhaal van een in de grote stad levende tienjarige jongen van Indiaanse afkomst. Als zijn grootvader op sterven ligt, trekt hij met zijn familie naar het reservaat om afscheid te nemen. De zeden en gebruiken daar worden door de jongen als dwaas ervaren. Zijn grootvader brengt hem echter tot inkeer. Een uitstekende bijrol van Quaid als ranger.

Take Down

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Kieth Merrill. Met o.a. Edward Herrmann, Kathleen Lloyd, Lorenzo Lamas, Maureen McCormick en Nick Beauvy.

Een min of meer komische kijk op worstelwedstrijden op de high school. Opstandige student Lamas en zijn terughoudende coach Herrmann vormen het middelpunt. Goede regie.

The Great American Cowboy

1974 | Documentaire

Verenigde Staten 1974. Documentaire van Kieth Merrill.

Opwindende documentaire, met commentaarstem van Joel McCrea, over het rodeo-gebeuren, geconcentreerd op superster Larry Mahan en zijn wedijver met de nieuweling Phil Lyne. Oscar-winner als Best Documentary Feature.

Yellowstone

-1 | Documentaire

. Documentaire van Kieth Merrill.

Deze documentaire schotelt de kijker op een adembenemende wijze de schoonheid van het Yellowstone nationaal park aan: schitterende natuur, wilde dieren, woeste gijsers. Het verleden en het heden van het park wordt uitvoerig uit de doeken gedaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kieth Merrill op televisie komt.

Reageer