Wolfgang Zilzer

Acteur

Wolfgang Zilzer is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Union City

1980 | Film noir, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1980. Film noir van Mark Reichert. Met o.a. Dennis Lipscomb, Deborah Harry, Irina Maleeva, Everett McGill en Pat Benatar.

Harry - van de rockgroep Blondie - maakt haar dramatisch acteerdebuut als de vrouw van neurotische zakenman Lipscomb die een landloper doodslaat. Deze goedkope film noir is goed vanwege Lipscombs rol en de stemmige, eigenaardige regie.

Razzia in St. Pauli

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Gina Falkenberg, Fiedrich Gnass, Charly Wittong, Wolfgang Zilzer en Käthe Hüter.

Matrosen-Karl verbergt zich op de vlucht voor de politie bij Ballhaus-Else. Het wordt een dag vol geluk die beiden willen besluiten in de Kongo-Bar waar juist de politie de zoveelste razzia houdt en Matrosen-Karl oppakt. De volgende ochtend zingt Ernst Busch zijn beroemde 'Song der Hafenarbeiter', een imponerend slot van een begeesterende film over Hamburg en zijn haven. Geen wonder dat filmmaker Hochbaum zich met deze unieke film de woede van de nazi's op de hals haalde.

Takový je život

1929 | Drama

Servië en Montenegro/Duitsland 1929. Drama van Carl Junghans. Met o.a. Vera Baranovskaïa, Theodor Pištěk, Manja Zenisek-Pištěk, Heinrich Plachta en Edith Lederer.

Uit het leven gegrepen drama: wasvrouw Baranovska[KA3]ia probeert het hoofd boven water te houden voor haar gezin, als haar man Pi[KA5]st[KA5]ek werkloos wordt. Alles zit echter tegen: Pi[KA5]st[KA5]ek, die kolenknecht is, wordt ontslagen; hij is aan de drank en verzuipt de centjes die voor de huur bedoeld zijn met de losbandige Gert. De dochter is manicure en verwacht een baby. Ze wordt ontslagen omdat ze een vrijpostige klant terecht wijst. Als het kind van de buurvrouw bij haar speelt, wil ze het ervoor behoeden dat het uit het raam valt, maar ze stoot daardoor haar wastobbe om met als gevolg dat het kind toch valt... Dit sociale drama over ongerechtigheid verging als film net zo: regisseur Junghans, die in 1925 reeds het scenario schreef, meende dat hij een contract had met producent Prometheus, maar moest ervaren dat het niet gehonoreerd werd. Dit veroorzaakte een gat in de begroting. Hij wist de populaire Tsjechische acteur Pi[KA5]st[KA5]ek over te halen zonder honorarium te spelen en engageerde op die manier de gehele cast. Hij maakte de film in drie weken voor slechts 35.000 Mark, maar toen de rolprent voltooid was, had de sprekende film zijn intrede gedaan en vond hij geen distributeur meer... In 1964 voorzag Junghans de film van geluid (voornamelijk muziek, die hijzelf had geschreven) en tegenwoordig wordt de film geroemd om de montage en de precisie van de details. Het camerawerk is van Laszlo Schäffer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Zilzer op televisie komt.

Reageer