Nenad Rackovic

Acteur

Nenad Rackovic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dupe od mramora

1995 | Drama

YU 1995. Drama van Zelimir Zilnik. Met o.a. Vjeran Miladinovic, Nenad Rackovic, Milja Milenkovic, Miljan Vojnovic en Lidija Stevanovic.

De 53-jarige Servische regisseur Zilnik heeft altijd een gespannen relatie met het gezag gehad: zijn debuutfilm RANI RODOVI (1969), met een Gouden Beer bekroond, werd verboden en in de romp van het voormalige Joegoslavi[KA3]e behoort hij tot de radicale oppositie. Om deze reden alleen al verdient hij de aandacht, hoewel zijn werk wat eenzijdig is, en is blijven steken in de bevrijdende seksuele gedachte van de Late Sixties: met vrije seks bezweer je geweld. Deze film speelt ten tijde van de oorlog in Bosni[KA3]e. Merlin (Miladinovic) en Sanela (Milenkovic) zijn twee travestieten die zich prostitueren. Ze hebben een reet van marmer (zie de titel). Hun klanten zijn rauwdauwers die veel te gewelddadig zijn voor het tere vrouwelijke geslacht. Ze worden geconfronteerd met een frontsoldaat Dzoni (Rackovic, die in sommige versies in de ondertiteling Johnny heet). Hij reageert al zijn opgekropte gevoelens op dit tweetal af en dat is meer dan seks. De film is met primitieve middelen gemaakt (op video gedraaid en overgezet naar film) wat zichtbaar is. De hoofdrollen zien er meer uit als drakerige drag-queens met harde mannelijke trekken dan als verleidelijke, verwarrende wulpse travestieten. De seks is grof en expliciet. Het is evenwel een typisch product van zijn tijd. De spelprestaties zijn evenredig met de kwaliteit van het filmmateriaal. Scenario-met-boodschap van regisseur Zelnik en camerawerk van Miodrag Milosevic, die tevens de film produceerde.

Crni bombarder

1992 | Actiefilm, Komedie, Drama, Sciencefiction, Muziek

YU 1992. Actiefilm van Darko Bajic. Met o.a. Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic en Bogdan Diklic.

In een futuristisch Belgrado van 1999 (wat heet!) probeert de deejay Crni bombarder (Bjelogric) met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hi-fi apparatuur. Het knappe, blonde rockzangeresje Luna (Dobra), op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator Grote Broer (lees: oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic, die in maart 2006 in zijn cel in Den Haag aan een hartverlamming overleed) van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie van de nationalistische Grote Broer zit hen op de hielen. Pulserende anarchistische Servo-Kroatische fabel tegen de achtergrond van een burgeroorlog, het cynisme van de agressie en de plundering om eigen voordeel, die nergens diep op ingaat en leunt tegen de trash van Roger Corman met af en toe een lekkere sekscène, die nergens op slaat. Het scenario is van Aleksander Barisic en regisseur Bajic. Het camerawerk is van Radan Popovic. De muziekscore van Srdan Gojkovic Gile. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nenad Rackovic op televisie komt.

Reageer