Sebastian Pille

1980 Componist

Sebastian Pille (1980) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Im Labyrinth des Schweigens

2014 | Historische film, Drama

Duitsland 2014. Historische film van Giulio Ricciarelli. Met o.a. Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht en Gert Voss.

Op historische feiten gebaseerde kruising tussen een historisch drama en een thriller, over de queeste van de jonge, rechtschapen officier van justitie Johann Radmann, die leidde tot het tweede Auschwitzproces tegen 22 SS-officieren en bewakers van het vernietigingskamp, in 1963. Het liefdeslijntje dat door het goedgemaakte, maar net iets te zwaarwichtige drama is vervlochten is een tikje larmoyant, en Radmann is aan het begin van zijn obsessionele queeste wel erg naïef, maar de debuterende Giulio Ricciarelli vertelt met Im Labyrinth des Schweigens een belangrijke, nog altijd relevante geschiedenis.

Run & Jump

2013 | Drama

Ierland/Duitsland 2013. Drama van Steph Green. Met o.a. Maxine Peake, Will Forte, Edward MacLiam en Sharon Horgan.

Na een beroerte keert de Ierse Conor (MacLiam) met een aangetast karakter terug naar zijn gezin, op de voeten gevolgd door de Amerikaanse arts Ted (Forte), die het revalidatieproces komt vastleggen. Het veranderde familielid en de introverte buitenstaander zetten de verhoudingen in het dorpshuisje op scherp. Bitterzoet drama heeft een originele setting en authentieke toon, maar doet tegen het slot wat geforceerd dramatisch aan. Sprankelend middelpunt is actrice Maxine Peake - wat een uitstraling heeft zij, en wat een mooi personage zet ze neer.

About a Girl

2014 | Drama, Komedie

Duitsland 2014. Drama van Mark Monheim. Met o.a. Jasna Fritzi Bauer, Sandro Lohmann, Heike Makatsch, Aurel Manthei en Simon Schwarz.

De vijftienjarige Charleen (Bauer) heeft het zwaar met het leven, en fantaseert over een beter bestaan in een rockband met Jimi Hendrix, Amy Winehouse en Kurt Cobain. Een klungelige zelfmoordpoging is het begin van een nieuwe fase. De groeipijnen van een tienermeisje krijgen in deze tragikomedie een opmerkelijk luchtige invulling, met veel sarcastische dialogen en kleurrijke bijrollen. Een wat ongemakkelijke combinatie, hoewel de film als komedie wel amuseert. De filmtitel verwijst naar het gelijknamige nummer van het debuutalbum Bleach (1989) van grungeband Nirvana.

Eagle Hunter’s Son

2009 | Familiefilm

Duitsland/Zweden/Denemarken 2009. Familiefilm van René Bo Hansen. Met o.a. Asilbek Badelkhan, Serikbai Khulan, Bazarbai Matei en Mardan Matei.

De twaalfjarige Bazarbia droomt van een leven in de grote stad; zijn vader wil echter dat hij in zijn voetsporen treedt als adelaarsjager (een vierduizend jaar oude nomadentraditie). Hij wordt vervolgens heen en weer geslingerd tussen traditie en vooruitgang, in een Duitse productie van de Zweedse regisseur René Bo Hansen. Eagle Hunter’s Son is een volwassen familiefilm, die sterk leunt op de schitterende natuuropnamen (adelaars en kamelen, honden en schapen) en de grauwblauwe beelden van de kale steppen van Mongolië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sebastian Pille op televisie komt.

Reageer