Don MacPherson

Scenarist

Don MacPherson is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Avengers

1998 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Ralph Fiennes, Uma Thurman, Sean Connery, Jim Broadbent en Fiona Shaw.

Deze ridicule verfilming van de populaire tv-serie uit de jaren zestig werd genomineerd voor maar liefst negen Razzies, die worden uitgereikt aan de slechtste films van het jaar. Op papier is de cast veelbelovend, maar Fiennes en Thurman, als het Britse spionnenduo John Steed en Emma Peel, zijn bespottelijk. Voeg daar een vergezocht verhaal, fantasieloze dialogen, schuimrubberen decorstukken en Sean Connery als handenwrijvende, sardonisch lachende schurk aan toe, en het fiasco is compleet. Overigens is dit niet de schuld van de makers alleen: de vele continuïteitsfouten en vaagheden zijn te wijten aan de studio, die het origineel een uur verkortte toen de film na een voorpremière werd afgebrand.

The Big Man

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van David Leland. Met o.a. Liam Neeson, Joanne Whalley, Billy Connolly, Ian Bannen en Maurice Roëves.

Aangezien de Schotse, werkloze mijnwerker Danny Scoular (Neeson) niet aan de bak komt omdat hij in het verleden bij wat knokpartijtjes betrokken was, verdient zijn vrouw Beth (Whalley) de kost. Om zijn gekrenkte trots te herstellen hapt hij dan ook toe als hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan lucratieve, illegale bokswedstrijden, zonder handschoenen. De scènes in de ring worden hogelijk gewaardeerd door vechtsportbeoefenaars (die het drama dan maar voor lief nemen) vanwege het rauwe realisme: Neeson was ooit amateurbokser en weet dat elke klap pijn doet.

op televisie
1 uitzending

The Avengers (1998) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 06 september
SBS 9
22:10 - 23:55

Reageer