China Zorilla

Acteur

China Zorilla is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sin querer

1996 | Drama

Zwitserland/Duitsland/Argentinië 1996. Drama van Ciro Cappellari. Met o.a. Daniel Kuzniecka, Ángela Molina, Luisa Calcumil, Patricio Contreras en Norman Brisky.

Een jonge ingenieur uit Buenos Aires reist naar Patagonië voor een landmeetopdracht. In het dorpje waar hij verblijft werkt hij zich al snel in de nesten door verliefd te worden op een getrouwde vrouw en zich het lot aan te trekken van een misbruikt meisje. Tevens wordt hij geconfronteerd met de achtergestelde positie van de oorspronkelijke, Indiaanse bewoners. Dramatisch niet sterk, hooguit interessant om exotische redenen. (JvB/VPRO Gids)

Guerriers et captives

1990 | Historische film, Biografie

Frankrijk/Argentinië/Zwitserland 1990. Historische film van Edgardo Cozarinsky. Met o.a. Dominique Sanda, Federico Luppi, Leslie Caron, China Zorilla en Gabriella Toscano.

Een dubbelzinnige titel voor wat eigenlijk een historische film is, die zich omstreeks 1880 in Patagonië afspeelt, waar kolonel Garay de nieuwe staat Argentinië sticht. Voor het zo ver is, moet er uiteraard oorlog worden gevoerd, wat op tragische wijze het lot van mannen en vrouwen tekent. Deze Franse cineast, geboren in Argentinië waar hij ook films maakte, verschaft zijn thema een sobere, strenge en degelijke aanpak. Gecompliceerde personages en het alomtegenwoordige noodlot, schenken dit drama veel diepgang. Tenslotte zijn er de prachtige beelden van Hector Collodoro.

Fierro... l'été des secrets

1989 | Familiefilm, Sportfilm

Canada 1989. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. Hector Altiero, China Zorilla, Alexandra London-Thompson, Juan De Benedictis en Santiago Gonzales.

Fierro is een paard en vormt de inzet van deze film, die zich afspeelt in Argentinië, waar de polo-ruitersport zo populair is. Het verhaal gaat over de rivaliteit tussen twee jongens en de relatie tussen een heel jong meisje en haar grootvader. De onbekende acteurs zetten opvallend gevoelig en natuurgetrouw spel neer. Wat de regisseur betreft, hij is de enige die bij het filmen van jongeren en dieren al hun persoonlijkheid en spontaniteit weet te benutten, overigens niet zonder gevoel voor humor. Een verfrissende film zoals ze niet vaak worden gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer China Zorilla op televisie komt.

Reageer