Heinz Paul (1893-1983): regie, scenario en productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Hula-Hopp, Conny

1959 | Muziek

Duitsland 1959. Muziek van Heinz Paul. Met o.a. Cornelia Froboess, Susi Nicoletti, Rudolf Vogel, Elfie Pertramer en Ingrid Pan.

Diana Haller (Nicoletti) heeft een muziekwinkel en haar tienerdochter Conny (Froboess) speelt in een bandje, dat regelmatig optreedt in het zaaltje `Das bunte Krokodil`. Dr. Berning (Juhnke), die zich bezighoudt met de studentenuitwisseling tussen Duitsland en Amerika, denkt dat het gezin Haller ideaal is om de de Amerikaanse student Billy Newman (Gildo), bij de Hallers te huisvesten. Billy wil zijn muziekstudie in Duitsland afsluiten. Bovendien denkt Berning, dat Conny een jongen is. Zo gezegd, zo gedaan, terwijl Conny zich als jongen verkleedt om niet door de mand te vallen. Als John Newman (Vogel), de vader van Max, op bezoek komt en doorkrijgt hoe de vork in de steel zit, lijkt er een groot schandaal te zijn ontstaan. Billy laat merken dat hij de zaak van begin af aan door had en is inmiddels verliefd op Conny! Flauwe komedie der verwisselingen, die echter leuk is voor nostalgiegangers, die zijn opgegroeid met de schlagers en liedjes van Rex Gildo en Conny Froboess. Voor de petite histoire: Froboess ontpopte zich in de middelbare leeftijd als een vaardige actrice, terwijl Gildo steeds depressiever werd van zijn optredens in winkelcentra, uit het raam sprong en een dodelijke val maakte toen hij tegen de pensioengerechtigde leeftijd was. Het scenario is van Fritz Böttger en Per Schwenzen. Het camerawerk is van Erich Claunigk. Zie ook: Schlagerfilms.

Hula-Hopp Conny

1958 | Musical, Komedie, Muziek

Duitsland 1958. Musical van Heinz Paul. Met o.a. Cornelia Froboess, Rudolf Vogel en Susi Nicoletti.

De tiener Conny brengt iedere vrije minuut door met haar band. Wanneer in het kader van een uitwisselingsprogramma Max, de zoon van een Amerikaanse platenproducent bij haar familie wordt ondergebracht, bespeurt ze een kans op een vakantie in de VS. De uitwisselingsorganisatie denkt dat Conny een jongen is en zij verkleedt zich daarom als jongen. Als de vader van Max op bezoek komt en doorkrijgt hoe de vork in de steel zit lijkt er een groot schandaal te ontstaan.

Heiraten verboten

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Heinz Paul. Met o.a. Ingeborg Cornelius, Helga Franck, Elisa Loti, Herta Konrad en Siegfried Breuer jr.

De bevolking van twee Beierse dorpjes zijn al enkele eeuwen elkaars rivalen en vijanden, en dat zou altijd zo gebleven zijn als de vrouwen het niet belachelijk vonden, en besloten de mannen eens flink te confronteren met een liefdesstaking. Beierse boerenleut, in dialect wel te verstaan, niet van de fijnste soort en zeker niet naar ieders smaak. Van geen enkel cinematografisch belang.

Wo der Wildbach rauscht

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Heinz Paul. Met o.a. Walter Richter, Ingeborg Cornelius, Ingmar Zeisberg, Helga Franck en Emmerich Schrenk.

Jonge boer draait door als zijn grote liefde met een ander trouwt, vermoordt kort na het huwelijk de bruidegom en gaat vervolgens twintig jaar de cel in. Daarna gaat hij terug naar het bewuste dorp.

Kameraden auf See

1938 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Heinz Paul. Met o.a. Paul Wagner, Fred Döderlein, Rolf Weih, Carola Höhn en Ingeborg Hertel.

Film over de Duitse marine in oorlogstijd, die aan het begin van de Spaanse Burgeroorlog in 1936 speelt. De film gaat over een Duitse torpedoboot, die een passagiersschip bevrijdt dat door communisten gekaapt was. Ook liefde, jaloezie, kameraadschap en gehoorzaamheid spelen een grote rol. Een goed gespeelde en goed geënsceneerde propagandafilm, die terecht tot op heden niet in het openbaar vertoond mag worden in Duitsland.

Wunder des Fliegens

1935 | Sportfilm

Duitsland 1935. Sportfilm van Heinz Paul. Met o.a. Ernst Udet, Jürgen Ohlsen en Käte Haack.

Heinz, die zonder vader opgroeit, is bezeten van de vliegerij. Zijn moeder ziet daar niets in - haar man is in WO I omgekomen als jachtvlieger. Heinz leert toevallig de beroemde vlieger Ernst Udet kennen, en die weet moeder op andere gedachten te brengen. Hij mag naar een zweefvliegschool. Tijdens een solovlucht in de bergen raakt Heinz in moeilijkheden, maar Udet weet hem op te sporen en te redden. Een ondubbelzinnige propagandafilm om de Duitse jeugd warm te maken voor de vliegerij, en daarmee voor de net opgerichte Luftwaffe. Een langdradige film, waarin alleen de luchtopnamen van cameraman Hans Schneeberger overtuigend overkomen. De jonge Jürgen Ohlsen, die in 1933 al de titelrol gespeeld had in HITLERJUNGE QUEX, is overigens in 1935 uit de Hitlerjugend gegooid omdat hij getennist had met joden... Ook bekend als WOLKENRAUSCH.

Unsterbliche Melodien

1935 | Romantiek, Biografie

Oostenrijk 1935. Romantiek van Heinz Paul. Met o.a. Alfred Jerger, Leo Slezak, Rudolf Carl, Lizzi Holzschuh en Maria Paudler.

Johann Strauss Jr. is weduwnaar geworden. Lily Diettrich zorgt ervoor dat hij weer plezier in zijn werk krijgt. Hij trouwt met haar, maar raakt haar kwijt en troost zich dan met de zangeres Marie Geistinger. Deze film is historisch aanvechtbaar maar boeiend verteld met vermijding van de op de loer liggende kitsch.

Die andere Seite

1931 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1931. Drama van Heinz Paul. Met o.a. Conrad Veidt, Theodor Loos, Wolfgang Liebeneiner, Viktor de Kowa en Friedrich Ettel.

Tijdens WO I liggen de Duitsers en Fransen tegenover elkaar in de loopgraven. De jonge Engelse luitenant Raleigh (Liebeneiner) wordt ingedeeld bij kapitein Stanhope (Veidt). Ze kennen elkaar van vroeger. Raleigh is een enthousiast officier, maar zijn grote voorbeeld Stanhope (Veidt) is aan de drank om zijn angst te verbergen. Bij een aanval op de vijandelijke linies sneuvelen vele soldaten en Raleigh (Liebeneiner) wordt met zijn neus op de realiteit gedrukt. Het wachten op de tegenaanval is zenuwslopend. Alle soldaten worden gedood als de Duitsers eenmaal komen. Een uitstekende anti-oorlogsfilm met prachtig spel. Veidt spant de kroon. De film werd uiteraard in 1933 door de nazi's verboden.

Die Somme

1930 |

Duitsland 1930. Heinz Paul. Met o.a. Walter Edthofer, Oskar Marion, Hermine Sterler en Hans Tost.

'Ungeheuer war die Konzentration an Artillerie,' meldt een tussentitel in de eerste akte van Die Somme. En inderdaad: spookachtig weerlicht het dagen en nachten lang onafgebroken aan de desolate einder van het loopgravenabattoir. Tussen 1 juli en 18 november 1916 doven er in Picardië meer dan een miljoen soldatenlevens. Deze hallucinante krijgskroniek is een hybride van Duits/Frans/Brits archiefmateriaal en fictiescènes over een Duitse moeder die haar zonen in het inferno verliest. Regisseur Paul (1893-1983) draaide later meer oorlogsfilms, waaronder nazipropaganda.