Cassia Kiss

Acteur

Cassia Kiss is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

High Art

1991 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten/Brazilië 1991. Thriller van Walter Salles. Met o.a. Peter Coyote, Amanda Pays, Raul Cortez, Giulia Gam en Tonico Pereira.

In Rio wordt de Amerikaanse fotograaf Coyote betrokken bij de moord op een prostituée. het motief blijkt een diskette te zijn die te maken heeft met internationale wapensmokkel. Volgens de moordenaars zou Coyote deze diskette in zijn bezit hebben en hij ontsnapt op het nippertje aan de dood. Om zich te verdedigen vraagt hij Karyo, een man wiens leven hij eens redde, hem in te wijden in de kunst het messengevecht. Vanaf dat ogenblik verandert zijn bestaan. Ambitieuze thriller die zijn belofte niet helemaal inlost, wat waarschijnlijk te wijten is aan het gebrek aan communicatie tussen de Amerikaanse en Braziliaanse crew. Ruben Fonseca baseerde zijn, door Matthew Capman in het Engels vertaalde, scenario op zijn eigen roman. Knappe beelden van vooral de desolate dorpen in Brazilië en Bolivië werden geschoten door José Roberto Eliezer. Goede rollen van Coyote en Karyo.

O pais dos tenentes

1987 |

Brazilië 1987. Joao Batista de Andrade. Met o.a. Paulo Autran, Cassia Kiss en Buza Ferraz.

De crisis van een generaal van de reservetroepen: in zijn jonge jaren nam hij deel aan de militaire opstanden die de Braziliaanse politieke koers door middel van staatsgrepen en revoluties veranderden. Een goed bedoelde film, maar niet erg origineel.

Ele, o boto

1986 | Fantasy

Brazilië 1986. Fantasy van Walter Lima Junior. Met o.a. Carlos Alberto Riccelli, Cassia Kiss, Ney Latorraca en Dira Paes.

Het verhaal speelt zich af in een geïsoleerde gemeenschap die nauwelijks binding heeft met de grote steden, waar zij zien hoe daar de harmonie tussen mens en natuur verstoord wordt. In een familie komt het figuur van de vis tussenbeide. Deze verandert 's nachts in een mens en verandert de menselijke betrekkingen. Een sympathieke, ecologische allegorie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cassia Kiss op televisie komt.

Reageer