Kaoru Kobayashi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Haru's Journey

2010 | Drama

Japan 2010. Drama van Masahiro Kobayashi. Met o.a. Nakadai Tatsuya, Hideji Otaki, Kin Sugai, Kaoru Kobayashi en Yuko Tanaka.

Wanneer Haru (Tokunaga) haar baan in een afgelegen vissersplaatsje verliest wil ze naar Tokio verhuizen. Haar inwonende, gehandicapte grootvader Tadao heeft dan wel een nieuw thuis nodig. De twee beginnen aan een reis langs kleurrijke familieleden die Tadao in geen eeuwigheid heeft gezien. Grillig drama met twee weerbarstige hoofdpersonages dat hier en daar doet denken aan Yasujirô Ozu's Tokyo Story, heeft een mooie rol van de 78-jarige Tatsuya Nakadai, de acteur die we kennen van Japanse klassiekers als Yôjinbô en Ran.

Das letzte U-Boot

1992 | Oorlogsfilm, Drama

Oostenrijk/Verenigde Staten/Japan/Duitsland 1992. Oorlogsfilm van Frank Beyer. Met o.a. Ulrich Mühe, Ulrich Tukur, Kaoru Kobayashi, Goro Ohashi en Manfred Zapatka.

In april 1945 probeert een Duitse onderzee[KA3]er met geheimen van de atoombom te vertrekken vanaf Kristiansand in Noorwegen naar Japan, dat nog niet zoals Duitsland vlak voor de nederlaag staat. Aan boord bevinden zich vogels van diverse pluimage met tegengestelde belangen: twee Japanse officieren (Kobayashi en Ohashi), die uit zijn op de nieuwe, vernietigende technologie, een Duitse generaal (Habich), die als militaire attach[KA1]e naar Tokio moet en eigenlijk behoorde tot de groep van Stauffenberg, die een putsch tegen Hitler probeerden en een fanatieke nazi (Zapatka), die verraders wil opruimen. Dit selecte gezelschap staat onder bevel van onderzeeboot-kapitein Gerber, die als de capitulatie bekend wordt nog maar één doel heeft: zijn bemanning veilig thuis krijgen. Onderwijl worden zij onder vuur genomen door een Engelse en Amerikaanse onderzeebootjager. Goed gespeeld met de claustrofobie van DAS BOOT en Sartre's Huis Clos. Gebaseerd op een ware gebeurtenis in de nadagen van WO II. Scenario van Knut Boeser en camerawerk van Witold Sobocinski.

Untama Giru

1990 | Fantasy

Japan 1990. Fantasy van Go Takamine. Met o.a. Kaoru Kobayashi, Jun Togawa, John Sayles, Chikako Aoyama en Edie.

Een amateuristische fantasyfilm over een simpele arbeider die in een bespookt bos een magisch voorwerp in zijn voorhoofd aangebracht krijgt, waardoor hij de legendarische held Untama Giru wordt, verdediger van de historische eer van Okinawa. Hij zal de geschiedenis van 1609 tot en met WO II rechtzetten. Onduidelijke en domme subplotten, zoals een zwerverachtige zuster en een weer(wolf)zeug, een naakte vrouw die (buiten het beeld) een varken wordt. Een trage handeling (als gevolg van een weinig kritische montage) en ondoelmatige speciale effecten zijn er mede de oorzaak van dat dit duistere werkje niet van de grond komt.

Gokiburi

1987 | Animatie, Fantasy

Japan 1987. Animatie van Hiroaki Yoshida. Met o.a. Kaoru Kobayashi en Setsuko Karasumara.

Vlotte animatie gecombineerd met gewone film en echte acteurs over een kakkerlakken-koninkrijk (geregeerd door een koningin- kakkerlak vanaf een stinkende hondedrol) in een rommelige flatwoning. Een film die niet bedoeld is voor kinderen. De `volkerenmoord` door de Sato-san en zijn geliefde (die nooit [KA1]e[KA1]en regel dialoog spreken) op de kakkerlakken is even rauw als onthutsend wanneer deze twee naar een chemisch wapen (insecticide) grijpen. Volgens de makers is de film een allegorie over het Japanse volk, dat door hen uitgebeeld wordt als een veracht en ten onrechte vervolgd ras.