Conrad Salinger: muziek.
Er zijn 15 films gevonden.

Lonelyhearts

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Vincent J. Donahue. Met o.a. Montgomery Clift, Robert Ryan, Myrna Loy, Dolores Hart en Maureen Stapleton.

Een weinig succesvolle poging om een belangrijke film te vervaardigen over een aantal emotioneel ongelukkige mensen die aan elkaar vastzitten door de mop dat Clift de opdracht krijgt een rubriek in zijn krant te verzorgen waarin de problemen van eenzamen worden behandeld. Het scenario is van Dore Schary naar een toneelstuk van Nathaniel West en Howard Teichman. Het camerawerk is van John Alton.

Silk Stockings

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Fred Astaire, Cyd Charisse, Janis Paige, Peter Lorre en George Tobias.

Verfilming van de theaterbewerking van de film Ninotchka (1939, met Greta Garbo), waarin een ijzige Russin (Charisse) langzaamaan smelt onder de warme aandacht van een filmproducent (Astaire in zijn laatste grote dansrol). Minder geestig dan de originele film, maar daar staan fraaie dansnummers, fijne liedjes van Cole Porter en leuke bijrollen van Paige en Peter Lorre tegenover. De striptease op het titelnummer van Charisse, vooral bewonderd om haar benen, werd destijd als uiterst gewaagd beschouwd en vergde enkele aanpassingen voordat de film door de keuring kwam.

High Society

1956 | Musical, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Charles Walters. Met o.a. Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, Celeste Holm en Louis Calhern.

Vermakelijke musicalversie van de romantische komedie The Philadelphia Story (1940). Society-meisje (Kelly) staat op het punt te trouwen als ze een verslaggever (Sinatra) tegen het lijf loopt. Bing Crosby is de jaloerse ex-echtgenoot. Sterke openingsscène met Louis Armstrong en de zijnen die in een rijdende bus de titelsong vertolken. Maar er staan meer mooie nummers op het programma: 'True Love', 'Who Wants to be a Millionaire?' en het Crosby-Sinatra duet 'Well, Did You Evah'. Grace Kelly ging vanaf 1957 als Gracia Patricia, prinses van Monaco door het leven.

The Scarlet Coat

1955 | Historische film, Drama, Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1955. Historische film van John Sturges. Met o.a. Cornel Wilde, Michael Wilding, George Sanders, Anne Francis en Bobby Driscoll.

Historische film met levendige bezetting en fris camerawerk (van Paul C. Vogel). Het verhaal speelt zich af in Amerika, toen het nog een Britse kolonie was en gaat over een avontuur vol spionage, intrige, liefde en verraad met als middelpunt Wilde als Major John Bolton en Douglas als Benedict Arnold in de strijd om de onafhankelijkheid. Scenario van Karl Tunberg. Gefilmd in CinemaScope.

The Last Time I Saw Paris

1954 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Elizabeth Taylor, Van Johnson, Donna Reed, Walter Pidgeon en Eva Gabor.

Over deze MGM-hoogglansproductie wordt nogal eens verondersteld dat hij is gebaseerd op Elliot Pauls gelijknamige sfeerroman uit 1942. Literaire bron is echter het korte verhaal ‘Babylon Revisited’ van F. Scott Fitzgerald. Waarin Charles Wills (Johnson), tijdens de bevrijding van Parijs als Amerikaans journalist middenin de euforie, wordt gekust door een jonge schone (Taylor) die daarna meteen verdwijnt. De jongedame op wie de letterknecht met romanambities vervolgens verliefd wordt, blijkt de zus van de spontane zoenster. Hollywoodiaanse luxe-soap in Technicolor deed het uitstekend aan de bioscoopkassa. Let op het speelfilmdebuut van Roger ‘007’ Moore.

Kiss Me Kate

1953 | Komedie, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van George Sidney. Met o.a. Kathryn Grayson, Howard Keel, Ann Miller, Keenan Wynn en Bobby Van.

De succesvolle regisseur Fred Graham (Keel) haalt zijn ex-vrouw Lilli Vanessi (Grayson) over de rol van opstandige echtgenote te spelen in een musicalversie van Shakespeares The Taming of the Shrew, waarin hij zelf ook meespeelt. In deze verfilming van Cole Porters Broadway-productie lopen de ontwikkelingen backstage parallel aan de gebeurtenissen op het toneel. Met mooie choreografieën van Hermes Pan, Bob Fosse danst even de sterren van de hemel en de liedjes, waaronder 'So in love', 'Wunderbar' en 'Too darn hot' zijn heel fijn. De muziek werd genomineerd voor een Oscar.

Dream Wife

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Sidney Sheldon. Met o.a. Cary Grant, Deborah Kerr, Walter Pidgeon, Buddy Baer en Donald Randolph.

Clemson, zakenman, en Effie, Amerikaans diplomate, zijn een modern stel. Allebei hebben ze een belangrijke baan, al lijkt echter voor Effie haar baan wel erg belangrijk te zijn. Als Clemson Tarji tegenkomt een prinses die alles kan om een man gelukkig te maken, besluit Clemson dat hij toch liever een ouderwetse vrouw heeft. Omdat Tarji's vader koning van Bukistan is moet er om het huwelijk te regelen een diplomaat bij gehaald worden. En ja hoor dat is Effie!

The Prisoner of Zenda

1952 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Met o.a. James Mason, Stewart Granger, Deborah Kerr, Jane Greer en Louis Calhern.

De ontelbare films over een man die vanwege omstandigheden en gelijkenissen moet invallen voor een staatshoofd, stammen alle van het boek 'The Prisoner of Zenda' van Engelsman Anthony Hope. We noemen de stomme versie (1922), de klassieke versie (1937), de lollige versie (1979) en animatie (1999). Deze uit 1952 is geslaagd, maar scène voor scène overgenomen van de 1937-versie en daarom niet sprankelend. Granger speelt Rudolf Rassendyll, die op vakantie gaat naar Ruritanië en daar te maken krijgt met intriges tussen de kroonprins Rudolf V (weer Granger) en diens foute broer Rupert (Mason). De ster van de 1922-versie, Lewis Stone, speelt de kardinaal.

Carbine Williams

1952 | Drama, Thriller, Western

Verenigde Staten 1952. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. James Stewart, Jean Hagen, Wendell Corey, Paul Stewart en James Arness.

Het krachtige verhaal over de uitvinder van het vermaarde geweer, zijn conflict met de wet en zijn eenvoudig gezinsleven. Stewart is erg overtuigend in de hoofdrol. Scenario van Art Cohn. Camerawerk van William Mellor.

The Unknown Man

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Richard Thorpe. Met o.a. Walter Pidgeon, Ann Harding, Barry Sullivan, Keefe Brasselle en Lewis Stone.

Een zeer bekwame bezetting draagt bij tot dit verhaal over een advocaat die ontdekt dat zijn cliënt in een moordzaak schuldig is, waarna hij op onverwachte wijze het recht doet zegevieren. Het scenario is van Ronald Miller en George Froeschel. Het camerawerk is van Wiliam Mellor.

Show Boat

1951 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1951. Musical van George Sidney. Met o.a. Kathryn Grayson, Ava Gardner, Howard Keel, Joe E. Brown en Marge Champion.

Derde filmbewerking van de musical van Jerome Kern en Oscar Hammerstein II, die vanaf 1927 anderhalf jaar op Broadway stond, is een kleurrijk visueel feest met uitstekende acteurs en fijne muziek. Denk aan liedjes als 'Ol' Man River' en 'Make Believe'. Op een Mississippi-boot raakt Magnolia (Grayson), de dochter van kapitein Hawks (Brown), verliefd op een gokker (Keel), die onweerstaanbaar is, maar misschien niet zo betrouwbaar. Serieuze thema's als interraciale liefde en slavernij komen langs in deze levendige musical die Oscarnominaties kreeg voor camera en muziek.

An American in Paris

1951 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1951. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Gene Kelly, Leslie Caron, Oscar Levant, Georges Guétary en Nina Foch.

Zevenvoudig Oscarwinnaar An American in Paris wordt samen met Singin' in the Rain beschouwd als het hoogtepunt onder de vele succesvolle MGM-musicals. Onder muziek van George Gershwin speelt/zingt/danst ster Kelly de opportunistische schilder Jerry die in Parijs woont. De pas de deux aan de Seine van de jonggeliefden Kelly & Caron (haar filmdebuut) is nog steeds indrukwekkend. Maar hoogtepunt van de film is ongetwijfeld Kelly's 18 min. durende 'ballet extravaganza' in een vormgeving van Preston Ames, geïnspireerd door Franse schilders als Raoul Dufy en Utrillo. Overigens werden alleen de openingsscènes in de Franse hoofdstad gedraaid, de rest in de Hollywoodse studio.

On the Town

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Stanley Donen en Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Frank Sinatra, Jules Munshin, Betty Garrett en Ann Miller.

Energieke en vrolijke musical over de drie matrozen Gabey (Kelly), Chip (Sinatra) en Ozzie (Munshin), die 24 uur verlof krijgen in New York en in hun kekke matrozenpakjes de Stad Die Nooit Slaapt gaan verkennen, beginnend en eindigend om zes uur ’s ochtends. Ze pikken meisjes op en worden achterna gezeten door politieagenten. Dit laatste samenwerkingsverband tussen Kelley en Sinatra was gebaseerd op een danstheaterstuk uit 1944, dat wat donkerder van toon was. De toen 37-­jarige Kelly was coregisseur, de liedjes werden geschreven door onder ­anderen Leonard Bernstein. De score werd beloond met een Oscar.

The Pirate

1948 | Musical, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak, Gladys Cooper en Reginald Owen.

Ergens in een haventje in de Caraïben droomt de jonge Manuela (Garland) van een beruchte, maar knappe piraat. Ze staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan de snobistische, dikke burgemeester van de stad, Don Pedro Vargas (Slezak). Als ze de circusclown Serafin (Kelly) ontmoet, denkt ze dat hij haar droompiraat is. Ze staat onmiddellijk in vuur en vlam. Niet erg opwindende, toneelmatige musical, die gered wordt door de spelprestaties en de schitterende choreografie van Kelly en Robert Alton. De gebruikelijk grootsheid van de MGM musicals en de meesterhand van Minnelli zijn nog maar nauwelijks te bespeuren. Het toneelstuk van S.N. Behrman met songs van Cole Porter werd bewerkt door Albert Hackett en Frances Goodrich. Het camerawerk is van Harry Stradling.

Easter Parade

1948 | Musical, Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1948. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Fred Astaire, Peter Lawford, Jules Munshin en Ann Miller.

Astaire, die op het laatste nippertje moest invallen omdat Gene Kelly zijn enkel gebroken had, is ondanks zijn leeftijd (48) volkomen geloofwaardig als begenadigd danser uit New York die de bons krijgt van zijn partner, een meisje uit het ballet (Garland) plukt en bombardeert tot zijn danspartner - waarna hij verliefd raakt op zijn protegee. Easter Parade is misschien geen hoogtepunt van choreografische inventiviteit, maar bevat minstens twee klassieke nummers: een drumsolo van Astaire en een clownesk duet met Garland, getiteld 'A Couple of Swells'.