Hongshen Jia

Acteur

Hongshen Jia is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zuotian

2001 | Drama

China 2001. Drama van Zhang Yang. Met o.a. Shun Xing, Wang Tong, Fengsen Jia, Xiuling Chai en Hongshen Jia.

Filmster Hongshen Jia beleeft zijn hoogtijdagen eind jaren '80 in stoere gangsterrollen, waardoor hij een icoon van zijn generatie wordt. Tijdens de oefeningen voor een toneelbewerking van Kiss of the Spider Woman komt hij in aanraking met drugs. Zijn voorheen al labiele geest gecombineerd met de drugs brengen hem in een ontredderde staat. Jia stopt met acteren en sluit zich op een hotelkamer geheel af van de maatschappij, inclusief zijn familie en vrienden

Suzhou He

2000 | Drama, Film noir, Experimenteel

Duitsland/China 2000. Drama van Lou Ye. Met o.a. Zhou Xun, Jia Hongsheng, Yao Anlian, Hua Zhongkai en An Nai.

Regisseur Lou, die wordt gerekend tot de 'zesde generatie' filmers in China, werd op het filmfestival van Rotterdam onderscheiden met een VPRO Tiger Award voor deze Chinees-Duitse coproductie. De Suzhou rivier is de commerciële waterweg die door Shanghai voert en tegelijkertijd de dramatische leidraad van dit verhaal, verteld vanuit het standpunt van een bezeten, naamloze videofilmer. Hij raakt verliefd op Meimei, een meisje dat in een nachtclub als zeemeermin optreedt. Op een dag ontmoet hij motorkoerier Mardar die vertelt hoe hij zijn geliefde Moudan (dubbelrol Zhou) tragisch verloor. Lou, die in zijn tweede film geraffineerd een losse, Nouvelle Vague-achtige filmstijl combineert met de noir blik van land- en generatiegenoot Wong Kar-Wai en Hitchcockiaanse thrillerelementen, trekt de kijker mee in een steeds diepere wirwar van raadsels: zijn Moudan en Meimei een en dezelfde vrouw? En wat is precies de verhouding tussen de motorrijder en de filmer?

Frozen

1997 | Experimenteel

China 1997. Experimenteel van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Wei Ye, Li Geng, Bay Yu, Ma Xiaoqing en Hongshen Jia.

Wang brak met de opgelegde Chinese filmtraditie die nationale thema´s voorschrijft en debuteerde in 1993 met zijn persoonlijk relaas Dongchun de Rizi (The days). Frozen is zijn tweede film die eveneens illegaal werd gemaakt buiten de Chinese kanalen om. Het materiaal werd het land uitgesmokkeld en ging in 1997 in première op het filmfestival in Rotterdam. Wang gebruikte de naam Wu Ming (geen naam) en was zelf incognito aanwezig. Het verhaal gaat over een totaal in zichzelf gekeerde kunstenaar (Jia Hongshen) die een performance bedenkt voor ieder seizoen van het jaar. Zijn finale werk zal een ijsbegrafenis worden op 20 juni waarin hij de dood zal vinden. Wang vermijdt de in het Westen populaire (film)exploitatie van het Chinese platteland en maakte een indrukwekkende film over het leven van een groepje stadsjongeren. Het ontbreken van een dwingende moraal geeft de film een extra realistische lading. De subtiele muziek is van Roeland Dol. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hongshen Jia op televisie komt.

Reageer