Fadhel Jaziri

Regisseur, Acteur

Fadhel Jaziri is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A'Rab

1989 | Oorlogsfilm, Misdaad

Frankrijk/Tunesië 1989. Oorlogsfilm van Fadhel Jairi en Fadhel Jaziri. Met o.a. Jalila Bakkar, Lamine Nahdi, Fadhel Jaziri, Zahira ben Ammar en Fathi El Haddaoui.

Houria is stewardess bij een Arabische luchtvaartmaatschappij. Zij reist naar een Tunesisch dorpje op zoek naar de oorlogsfotograaf Khalil. Hij kan haar misschien nieuws verschaffen over haar in Beiroet verdwenen vriend. Zij belandt midden in een strijd tussen allerlei partijen over een stuk grond en een ontvoering. In een maalstroom van haat en woede maakt iedereen elkaar af. Alleen Houria overleeft het. De regisseurs van deze meervoudige slachtpartij schreven niet alleen het scenario, dat slecht in elkaar zit, maar ook de dialogen. De doldwaze sfeer doet de toeschouwer dermate versteld staan, dat het wat naargeestige tintje dat aan het geheel kleeft niet eens zo opvalt.

Traversées

1982 | Drama

Tunesië/België 1982. Drama van Mahmoud Ben Mahmoud. Met o.a. Fadhel Jaziri, Eva Darlan, Vincent Grass, Christian Maillet en Jean-Pierre Dauzun.

Op oudejaarsavond in 1980 krijgen een Arabische intellectueel en een Oosteuropese vluchteling van de grenspolitie in Dover geen verblijfsvergunning voor Engeland. Ze blijven doelloos heen en weer varen tussen Dover en Oostende, waar hen de toegang tot België ook wordt ontzegd. Deze interessante co-produktie weet niet steeds een juist evenwicht te vinden tussen een sociaal-politieke observatie - de strijd van Solidariteit in Polen speelt via de berichtgeving en krantenkoppen mee - en de oosterse existentie-filosofie. Hierdoor wordt de film naar het einde toe nogal onbestemd, maar is vanwege het onderwerp en de ingetogen, stijlvaste regie vaak boeiend. Ook bekend als CROSSING OVER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fadhel Jaziri op televisie komt.

Reageer