Kareen Schröter

Acteur

Kareen Schröter is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Und nächstes Jahr am Balaton

1980 | Familiefilm

DDDE 1980. Familiefilm van Herrmann Zschoche. Met o.a. René Rudolph, Kareen Schröter, Odette Bereska, Peter Bause en Gudrun Ritter.

Een onbeduidende film over een vakantie naar Bulgarije (waar kon je als DDR-burger in die tijd anders naar toe!), die begint met onderling geruzie, waardoor ieder zijns weegs gaat. Tenslotte komen ze allen weer tezamen (vader, moeder, dochter en vriend), ieder met hun eigen avontuurtjes. Een brave studie in Oostduitse kleinburgerlijkheid waar de kohl-lucht vanaf dampt. Naar een verhaal van Joachim Walther door Inge Wüste-Heym tot scenario bewerkt. Camerawerk van Günter Jaeuthe. Jawel.

Sieben Sommersprossen

1978 | Familiefilm

DDDE 1978. Familiefilm van Herrmann Zschoche. Met o.a. Kareen Schröter, Harald Rathmann, Janine Beilfuss, Christa Löser en Jan Bereska.

Al heeft de tijd deze film over de kalverenliefde tussen twee veertien-jarigen, Robby (Rathmann) en Karoline (Schr[KA3]oter) al flink ingehaald, het blijft toch een gevoelig werkje dat over dit onderwerp de discussie op school (of thuis) op gang kan brengen en niet die enkele betweters die alles al menen te weten, voorlichting kan geven die ze zo broodnodig hebben. Voor moderne leerkrachten en hun pupillen is het tempo wellicht irritant, maar sfeer en idylle maken veel goed. Robby en Karoline zitten beiden in een vakantiekamp (in de voormalige DDR) waar niet veel loos is. Ze moeten meedoen met [KL]Romeo en Julia[KLE] en treffen elkaar `s avonds bij het baden in het meer in de vrije natuur in hun blootje. Dat leverde zelfs in de Naturfreunden-freundliche DDR in dat tijdperk voor die leeftijd (in een film) toch nog de nodige heisa op. Het scenario is van Christa Kozik en het camerawerk is van Günther Jaeuthe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kareen Schröter op televisie komt.

Reageer