Rudy Wurlitzer: regie, cast en scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Little Buddha

1993 | Drama

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Liechtenstein 1993. Drama van Bernardo Bertolucci. Met o.a. Keanu Reeves, Bridget Fonda, Chris Isaak, Alex Wiesendanger en Ruocheng Ying.

Nadat een belangrijke boeddhistische Lama is gestorven gaan Bhutaanse monniken op zoek naar zijn opvolger. Ze komen uit bij een jongetje in Seattle en vragen de ouders of ze hem mee mogen nemen om hem te testen. Om de ouders wat achtergrondinformatie te geven vertellen de monniken het verhaal over hoe prins Siddharta verlichting vond en zocht en uiteindelijk Boeddha werd. Vooral dat verhaal, waarbij Siddharta gespeeld wordt door Reeves, is aardig als een cursus boeddhisme voor beginners, maar Bertolucci heeft veel betere films gemaakt.

Homo Faber

1991 | Drama, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Griekenland 1991. Drama van Volker Schlöndorff. Met o.a. Sam Shepard, Julie Delpy, Barbara Sukowa, Dieter Kirchlechner en Deborah-Lee Furness.

Bedachtzame verfilming van Max Frisch' klassieker 'Homo Faber'. Shepard is uitstekend als de rationele, pragmatische ingenieur Walter Faber, die als vijftigjarige tijdens zijn reizen door Europa wordt geconfronteerd met herinneringen aan zijn verloren liefde Hannah (Sukowa). Hij raakt uit evenwicht wanneer hij de jonge Sabeth (Delpy) ontmoet en met haar naar Griekenland reist. Schlöndorff (Die Blechtrommel, Un amour de Swann) kan niet voorkomen dat de openbaring waar hij naartoe werkt geen grote verrassing is. Maar tegen die tijd heeft de kijker al volop zitten genieten van intrigerende personages.

Candy Mountain

1987 | Muziek, Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​Canada 1987. Muziek van Robert Frank en Rudy Wurlitzer. Met o.a. Kevin J. O'Connor, Harris Yulin, Tom Waits, Bulle Ogier en Roberts Blossom.

John (O`Connor), een jonge werkloze popster, krijgt de opdracht de mysterieuze Elmore Silk (Yulin) te gaan zoeken, die al twintig jaar wordt vermist. Hij was de beroemdste gitaarbouwer ter wereld. In werkelijkheid gaat het om een soort parodie en een afstandelijke satire op de veel gemaakte 'road movie', voortgekomen uit de tijdgeest van 1968 met als thema de zwerftocht van de hoofdpersoon. Ongelijkmatige maar over het algemeen vindingrijke scènes met vele knipogen naar de cinefielen, een onderhoudend tempo en een bitterzoete schets van mensen aan de zelfkant van het bestaan. Een intrigerende samenwerking tussen fotograaf/cineast Frank en scenarioschrijver Wurlitzer met een bont gezelschap van muzikanten en acteurs. Deze voor het merendeel Frans-Zwitserse produktie is in Canada opgenomen, met mooie romantische en realistische landschapsbeelden van Pio Corradi en een grotendeels Angelsaksische casting. Scenario van Rudy Wurlitzer.

Energy and How to Get It

1981 | Drama, Documentaire, Experimenteel

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Frank. Met o.a. William Burroughs, R. Dowdy, Rudy Wurlitzer, Robert Golka en Agnes Moon.

Een uitvinder, die failliet gegaan is experimenteert verder in een hangar in de woestijn. Een landloper meent dat hij gek is. Drama en documentaire opnames wisselen elkaar af voorzien van een onjheilspellende commentaarstem, die afkomstig is van een kunstenaar gespeeld door regisseur Frank zelf. Voor liefhebbers.

Pat Garrett and Billy the Kid

1973 | Historische film, Western

Verenigde Staten 1973. Historische film van Sam Peckinpah. Met o.a. James Coburn, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Richard Jaeckel en Katy Jurado.

Pat (Coburn) en Billy (Kristofferson), waren ooit partners in crime, maar nu is Pat sheriff met de opdracht zijn oude maat uit te schakelen. Pat probeert Billy nog naar Mexico te praten, maar Billy weet van geen wijken: `Yeah, I could go live down in Mexico... and end up like the rest of the gringos down there: drinkin´ cerveza, eatin´ chili peppers, and waitin´ for nothin´ to happen.´ In dit onderschatte werk van Peckinpah is sprake van de tragiek van de overgang van duidelijke oude waarden naar corrupte nieuwe. Pat probeert mee te zwemmen in de vaart der volkeren, Billy verzet zich en geen van beiden heeft succes. Peckinpah geeft dit broertje van The Wild Bunch zijn kenmerkende directe dialogen mee en dromerig camerawerk met veel gebruik van freeze-frames midden in de actie. Bob Dylans muziek blijft hangen als het stof boven de prairie en vervolmaakt daarmee de nostalgische sfeer.

Two Lane Blacktop

1971 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Drama van Monte Hellman. Met o.a. James Taylor, Warren Oates, Laurie Bird, Dennis Wilson en David Drake.

Taylor met zijn opgevoerde Chevrolet `55 gaat een race aan met Oates` blinkende splinternieuwe Pontiac. Met deze eenvoudige regel is eigenlijk het hele scenario van de film verteld, de personages kregen zelfs geen naam. Hellmann slaagt er echter op onnavolgbare wijze in de wanhoop van een hele generatie schrijnend in beeld te brengen. Uitstekende acteerprestaties van de hoofdrolspelers; zanger Taylor is perfect in een van zijn zeldzame filmrollen en Oates is subliem. Geen enkele beweging in de film is nutteloos, geen beeld overbodig. Het scenario van Rudolph Wurlitzer en Will Corry zal zeker niet door iedereen gewaardeerd worden, maar wie zich kan inleven in de aparte filmstijl van Hellman (in de enige film waarover hij de complete zeggenschap had) ziet een betoverende wereld voor zich opengaan, bevolkt met meer toverkollen dan feeën. Prachtige beelden geschoten door Jack Deerson. Gedraaid in Widescreen.