Pilar Miró

Regisseur

Pilar Miró is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

El pajaro de la felicidad

1993 | Drama

Spanje 1993. Drama van Pilar Miró en Pilar Miro. Met o.a. Mercedes Sampietro, Aitana Sánchez-Gijón, José Sacristán, Carlos Hipólito en Lluís Homar.

Restauratrice van schilderijen, Sampietro, is gescheiden van haar man en woont al jaren met een minnaar. Ze besluit haar zoon op te zoeken van wie ze totaal vervreemd is. Hij woont samen en heeft een kind. Op de terugweg wordt ze bijna verkracht. Dit voorval schokt haar hevig, maar bij haar levensgezel vindt ze geen steun. Ze neemt de belangrijke beslissing hem te verlaten zodat ze de balans op kan maken van haar leven. Een vrouw die haar midlife-crisis beleeft op een eigen, individualistische manier. Ze verkiest de leegte van de eenzaamheid om uiteindelijk vrijheid te vinden. Maar zal dat ook lukken? Een allesbehalve opwekkend scenario, geschreven door niemand minder dan Mario Camus, dat vooral steunt op een sterke vertolking van Sampietro, maar dat verder weinig aantrekkelijks te bieden heeft. Mooie fotografie van José Luis Alcaine.

Werther

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Pilar Miró en Pilar Miro. Met o.a. Eusebio Poncela, Mercedes Sampietro, Feodor Arkine, Emilio Gutiérrez Caba en Vicky Peña.

Een vrije bewerking van het originele werk van Goethe, spelend in hedendaags Spanje. Een in meer dan één opzicht belachelijke film met een zeer literaire verteltrant die van begin tot eind aanwezig is.

Hablamos esta noche

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Víctor Valverde, Daniel Dicenta, Amparo Muñoz, Alfredo Mayo en Amparo Soler Leal.

Een film over de problemen, zowel privé als beroepsmatig, van een ingenieur die bij een kerncentrale werkt. Een werkelijk vervelende film.

Gary Cooper, que estás en los cielos

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Mercedes Sampietro, Jon Finch, Carmen Maura en Víctor Valverde.

Een vrouw die als regisseur bij de Spaanse televisie werkt voelt zich gefrustreerd omdat zij haar eigen leven geheel aan haar werk heeft gewijd. Een intimistische en wat vervelende film die niet erg aantrekkelijk overkomt in de bioscoop.

El Crimen de Cuenca

1980 | Drama, Historische film

Spanje 1980. Drama van Pilar Miró en Pilar Miro. Met o.a. Amparo Soler Leal, Héctor Alterio, Fernando Rey, Daniel Dicenta en José Manuel Cervino.

Aangrijpende reconstructie van een waar gebeurde rechtszaak in de Spaanse provincie Cuenca in 1913. Twee vrienden worden, ten onrechte zoals later zal blijken, beschuldigd van de moord op een schaapherder en vreselijk gefolterd tot ze uiteindelijk bekennen. Dertien jaar later duikt de 'vermoorde' schaapherder levend en wel op en komt het schandaal aan het licht. Uitstekend vertolkt, functioneel geregisseerd en sterk geschreven. Deze uitermate boeiende film is een absolute aanrader. De bijzonder realistische folterscènes kunnen voor gevoelige kijkers een probleem zijn. De film had veel problemen met de censor.

La Petición

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Ana Belén, Emilio Gutiérrez Caba, Fredric de Pasquale en María Luisa Ponte.

Aan het begin van de eeuw beklimt een jonge vrouw in Noord-Spanje dank zij haar erotische kwaliteiten met succes de sociale ladder. De eerste en tevens aardigste film van Pilar Miró.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pilar Miró op televisie komt.

Reageer