Gustaw Lutkiewicz

Acteur

Gustaw Lutkiewicz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Chrzesniak

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Henryk Bielski. Met o.a. Maciej Góraj, Franciszek Pieczka, Leon Niemczyk, Gustaw Lutkiewicz en Emilia Krakowska.

In onze tijd spelend drama dat zich op nogal oppervlakkige wijze bezighoudt met de conflicten in het Polen van de jaren tachtig. Grzegorz, beheerder van een collectieve boerderij, annuleert een contract voor de verkoop van hout aan het buitenland teneinde een bos te redden en brengt zijn zoon af van het plan zich bij zijn geëmigreerde moeder te voegen. Helaas is de boze held niet sterk genoeg om uit de voeten te kunnen met de slogans en cliché's in het script.

Pismak

1985 | Drama, Historische film

Polen 1985. Drama van Wojciech Has. Met o.a. Wojciech Wysocki, Gustaw Holoubek, Zdzisław Wardejn, Jan Peszek en Janusz Michałowski.

Psychologisch portret van drie gevangenen in de Oostenrijkse afdeling van een krijgsgevangenenkamp in de laatste maanden van WOI. Een jonge joodse schrijver, die uitgever is van een atheïstisch satirisch blad, een elegante brandkastenkraker en een fanatieke monnik, die een moordenaar is, vormen de hoofdfiguren. Een onwaarschijnlijke film met sterke karakters en een claustrofobische sfeer, die typerend is voor de stijlvolle films van Has, maar er zit weinig actie in.

Ostrze na ostrze

1983 | Avonturenfilm, Historische film

Polen 1983. Avonturenfilm van Tadeusz Junak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Anna Dymna, Jerzy Karaskiewicz, Gustaw Lutkiewicz en Tadeusz Paradowicz.

Een 18de-eeuws Pools avonturenverhaal. De jonge landjonker Wolski wordt benoemd tot sheriff, is een corrupte edelman te slim af, verslaat in een schermduel een onaangepaste figuur die de streek onveilig maakt en keert als gelukkig man terug naar zijn trouwe geliefde Konstancja. Kleurrijke kostuums, maar de vaart in de film wordt te vaak onnodig verstoord door rhetorische passages.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gustaw Lutkiewicz op televisie komt.

Reageer