Arturo de Córdova

Acteur

Arturo de Córdova is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Cena de matrimonios

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo de Córdova, Enrique A. Diosdado, Rafael Alonso en Lina Canalejas.

Op de avond waarop een echtpaar andere bevriende echtparen uitnodigt, komt er een telefoontje waarin iemand meedeelt dat een van de aanwezige vrouwen haar man bedriegt. Een afschuwelijke produktie.

Pecado de juventud

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Bertha Lepe, Alonso de Córdova en Carlos López Moctezuma.

Een nederig meisje uit de provincie komt in de stad in aanraking met zondige verleidingen. Gebaseerd op een toneelstuk van Josefina Vicens, dat een minder vlakke verfilming verdiende. Zeer onwaarschijnlijk en daardoor nogal belachelijk.

Bodas de oro

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova en Marta Mijares.

Een bejaard echtpaar besluit zijn verlovingsjaren in de herinnering terug te roepen. Een typisch onbelangrijk Mexicaans feuilleton.

Mis padres se divorcian

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Martha Mijares en Raúl Ramírez.

Een meisje weigert met haar vriend te trouwen omdat het huwelijk van haar ouders op de klippen is gelopen. Afgrijselijk.

El Hombre que logró ser invisible

1957 | Mysterie

Mexico 1957. Mysterie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Raúl Meraz en Augusto Benedico.

Een beroemd geleerde slaagt er in zijn broer uit de gevangenis te halen, dankzij een middeltje waarmee deze onzichtbaar kan worden. Het verhaal van H.G. Wells, dat James Whale inspireerde tot diens film THE INVISIBLE MAN (1933), werd hier gebruikt voor een moraliserende film gericht tegen de wetenschap.

A media luz los tres

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Lilia Prado, María Elena Marqués en Martha Roth.

Het leven van twee rokkenjagers, en de verwikkelingen waar zij in geraken door toedoen van de vrouwen. Gebaseerd op een werk van de Spaanse toneelschrijver Miguel Mihura. Een volmaakt onbetekenende komedie zonder ook maar één leuk moment.

Medianoche

1948 | Komedie, Misdaad

Mexico 1948. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Marga López.

Een politieagent slaagt er niet in voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om een bekende smokkelaar, een vroegere jeugdvriend, op te sluiten. Het scenario is gebaseerd op LA FUGA, die Luis Saslavsky in 1937 heeft verfilmd. In deze domme, onzinnige film wordt ook nog zeer slecht geacteerd.

La Diosa arrodillada

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Arturo de Córdova en Rosario Granados.

Een magnaat van de chemische-industrie geeft zijn vrouw voor haar verjaardag het beeld van een naakte, geknielde vrouw; de vroegere geliefde van de man heeft hiervoor model gestaan en hij wil haar graag terug hebben. De film is gebaseerd op een verhaal van Ladislao Fodor. Meer dan een onbelangrijk en simpel melodrama is het echter niet.

Algo flota en el agua

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Amparo Morillo.

Een pasgetrouwde jonge man raakt gefascineerd door een beeldschone vrouw die op het water dobbert. Ondanks de wat trage start wordt het tempo snel beter en de film interessanter. Het camerawerk is fantastisch.

Su última aventura

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Met o.a. Arturo de Córdova, Esther Fernández en Arturo Soto Rangel.

Een gangster wint in de loterij vijf miljoen pesos, maar hij kan ze niet innen, omdat de politie dan weet waar hij zit. Hij beraamt dus een plan. Deze film wordt beschouwd als de beste Mexicaanse komedie van 1946.

Cinco rostros de mujer

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Met o.a. Arturo de Córdova, Pepita Serrador en Ana María Campoy.

Als een oude vrijgezel wordt uitgenodigd door een onbekende vrouw, komt zijn hele vroegere liefdesleven weer bij hem boven. Een zeer zwakke film en boordevol 'flash-backs'

Mala yerba

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Arturo de Córdova, Lupita Gallardo, René Cardona en Estela Inda.

Een man is geïnteresseerd in een vrouw van lichte zeden, omdat hij ziet dat zij in de grond van haar hart een goede vrouw is. De muziek van deze film is de laatste die door de grote componist Silvestre Revueltas is gecomponeerd. Een onbenullig, huilerig melodrama.

Que viene mi marido!

1939 | Komedie

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Joaquín Pardavé en Domingo Soler.

Een jong meisje krijgt een belangrijke erfenis op voorwaarde dat zij er geen gebruik van maakt voordat zij weduwe wordt. Om dat te bereiken trouwt zij met een ongeneeslijk zieke. Gebaseerd op een komische eenakter van Arniches. Te gekunsteld, maar wel goed gefilmd. Heeft in de bioscopen weinig opzien gebaard.

La Zandunga

1937 | Drama, Komedie

Mexico 1937. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Lupe Vélez, Rafael Falcón, Arturo de Córdova en Joaquín Pardavé.

Drie mannen dingen tegelijkertijd naar de hand van een jong meisje. Zij beantwoordt slechts de gevoelens van één van hen, maar die moet vertrekken. Hoewel geen goede film is het de moeite van het bekijken waard. De film bracht meer dan één discussie op gang, vooral onder de inwoners van de stad waar de film is opgenomen. Zij hebben gepikeerd getracht de vertoning te verhinderen. De knappe Vélez, ex-fotomodel in Mexico, zou spoedig een sterretje in Hollywood worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo de Córdova op televisie komt.

Reageer