Basil Clarke

Acteur

Basil Clarke is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

As Happy As Larry

1991 | Drama

Australië 1991. Drama van Riju Ramrakha. Met o.a. Max Cullen, Tony Harvey, Helen Mutkins, Katie Wright en Susan Leith.

Regisseur Ramrakha studeerde medicijnen en deed als bijvak psychiatrie en raakte gefascineerd van het ziektebeeld schizofrenie. Harvey is de schizofrene Larry uit de titel die bij Cullen, een gokker, roker en drinker, in de kost is. Hij is zeer gesteld op zijn kostbaas. Overdag ondergaat hij een behandeling in een psychiatrische inrichting, waar hij een oogje laat vallen op patiënte Leith, maar zij beantwoordt niet aan het ideaalbeeld dat hij zich met behulp van oude Hollywoodfilms en ideeën van Cullen gevormd heeft. Ramrakha, die zijn eigen scenario schreef en zelf produceerde heeft een ongebruikelijke film gemaakt over een zeer complex onderwerp. Bekroond op het festival van San Francisco. Het camerawerk is van Rey Carlson.

Young Einstein

1988 | Komedie, Fantasy

Australië 1988. Komedie van Yahoo Serious. Met o.a. Yahoo Serious, Odile Le Clezio, John Howard, Pee Wee Wilson en Su Cruickshank.

Een te maffe komedie die een loopje neemt met de wetenschap: Einstein zou de zoon zijn van een fruitteler uit Tasmanië en heeft de rock 'n' roll uitgevonden. Bij toeval zou hij - in een dronken bui - zijn beroemde formule e=mc%SU met de daarbij behorende theorie hebben neergepend. Hij knoopt een relatie aan met Marie Curie. Bovendien vindt hij dat Darwin, Freud en Marconi maar wat aanrommelen. De uitvinder van de atoombom, Preston, steekt hij de loef af. Slapstick en heerlijke fantastische, anachronistische onzin.

A Halo For Athuan

1986 | Komedie

Australië 1986. Komedie van Alan Burke. Met o.a. Gwen Plumb, Ron Haddrick, Fiona Stewart, Tom Eliott en Danny Caretti.

Moeder Paul (Plumb) en zuster Gabriel (Stewart), twee nonnen van de orde van St. Boroughland, ondernemen een missie naar het afgelegen klooster van Athuan. Tot grote ergernis van de vader abt (Haddrick) willen de nonnen zich in zijn klooster inlijven. De leer van Athuan laat nl. mannen zowel als vrouwen toe in zijn klooster, een reeds lang vergeten clausule. Moeder Paul wil een biografie schrijven van Athuan in de hoop diens heiligverklaring te bekomen. De wereldse zusters schoppen het rustige leventje van de conservatieve kloosterlingen danig in de war. Originele en leuke religieuze komedie die kip-kap maakt van alle conservatieve waarden. Om uit de schulden te geraken zal Moeder Paul trouwens een regelrechte - op Amerikaanse leest geschoeide - publiciteitscampagne opbouwen voor de likeur die in het klooster gestookt wordt. Plumb en Stewart schitteren in hun rollen, terwijl Haddrick geestig ouderwets blijft. Intelligent scenario, dat nergens kwetsend wordt, van Alan Burke, gebaseerd op een radio-luisterspel van Julie Anne Ford. Fotografie van Julian Penney.

Tail Of The Tiger

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1984. Familiefilm van Rolf de Heer. Met o.a. Grant Navin, Gordon Poole, Car Lederman, Gayle Kennedy en Peter Feeley.

De tien-jarige Orville (Navin), is bezeten van vliegtuigen. Hij mag niet met andere kinderen meespelen die modelvliegtuigen bezitten. Hij ontmoet een oude man, Harry (Poole), de eigenaar van een zeer oud vliegtuig dat hij met veel zorg onderhoudt en stalt in een scheepsloods. Orville en Harry worden vrienden en de jongen mag zijn vakantie bij de oude man doorbrengen. Samen met drie oude piloten trachten ze het vliegtuig weer vliegklaar te maken, maar dan worden ze overvallen door een bende schurken. Redelijk spannende jeugdfilm waarbij men best de logica mag vergeten en zich door het avontuur laten meeslepen. Navin en Poole vullen elkaar uitstekend aan in hun schelmse houding. De Heer schreef zelf het scenario, dat in beeld gezet werd door Richard Michalak.

Moon Over The Alley

1975 | Komedie, Drama, Musical

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van Joseph Despins. Met o.a. Doris Fishwick, Peter Farrell, Sean Caffrey, Erna May en John Gay.

De plaats van handeling: de Londense wijk Notting Hill. Een groot huis vol met kamerbewoners: Ierse barkeeper Jack MacMahon (Caffrey) zonder geld met een vriendin die stript om hun trouwring te betalen, een jong Jamaicaans stel uit Puerto Rico, een eenzame, excentrieke oude zak die geilt op hele jonge meisjes, een Amerikaanse zanger, de joodse hospita Bertha (May) die nazi-Duitsland kon ontvluchten, haar uitgebluste man en hun intelligente zoon. Al deze personages hebben hun eigen ervaringen tegen de achtergrond van de dreiging van de afbraak van hun woning. De film is opgebouwd volgens de wetten van de musical, maar de muziek onderbreekt nooit de actie. Portobello Road werd heel `kleurrijk` verfilmd in deze zwart-wit productie met zijn kroegjes, zijn markt, zijn bonte internationale bevolking. De songs werden geschreven door Galt MacDermot, die zijn talent bewezen had met de musical [KL]Hair[KLE] (in 1979 op onvergetelijke wijze verfilmd door Milos Forman). De film werd onafhankelijk geproduceerd met steun van het BFI (British Film Institute), dat hem zou uitbrengen, maar die liet het afweten, waarop de makers de kritiek porden om het BFI te dwingen de film in roulatie te brengen. Dat gebeurde op zo'n bescheiden schaal dat de film pas in 1980 werd herontdekt, waardoor het premièrejaar ten onrechte als 1980 wordt aangemerkt. Een muzikale film, die veel meer aandacht verdient, dan hij kreeg. Het scenario is van William Dumarasque. Het camerawerk van Peter Hannan is zeer sfeervol. Ook bekend als SEBASTLANE.

The Love Box

1972 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Erotiek van Billy White en Teddy White. Met o.a. Flanagan, Paul Aston, Maggie Wright, John Mattocks en Jane Cardew.

Onder het mom van een documentaire aanpak tonen de makers ons hoe het toegaat achter de schermen van een callgirl-organisatie. Na elf deeltjes weten we het: sexy en dolle boel. Overslaan maar weer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Basil Clarke op televisie komt.

Reageer