François Labonté

Regisseur

François Labonté is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Manuel le fils emprunté

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van François Labonté. Met o.a. Francisco Rabal, Nuno Da Costa, Luiz Saraïava, Kim Yaroshevskaya en Michel Dumont.

De twaalfjarige Manuel is een outsider. Niet alleen omdat hij een immigrant is, maar ook omdat hij van zijn ouders niet genoeg liefde krijgt. Een stel op leeftijd adopteert hem min of meer. De echtgenoot, Alvarez, is een militante anarchist die de Spaanse Burgeroorlog heeft meegemaakt. Een dikke vriendschap bindt hen, maar ze krijgen te maken met de meedogenloze realiteit van alledag. Een gevoelig, ontroerend en ongekunsteld werkje, dat van het begin tot eind boeit, en waarin Rabel en de jonge Da Costa opmerkelijk acteerwerk laten zien.

Gaspard et Fils

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van François Labonté.

In een testament is bepaald dat een veertig-jarige zoon (een oervervelende asceet) met zijn bejaarde knorrige oude vader moet samenleven om de substantiële erfenis binnen te halen. Ondanks het bekende thema

Henri

1986 | Familiefilm

Canada 1986. Familiefilm van François Labonté. Met o.a. Eric Brisebois, Jaques Bodin en Marthe Turgeon.

Door de dood van de moeder bij een auto-ongeluk raakt een gezin ontwricht. De tien-jarige dochter belandt in een psychiatrische inrichting en de vader trekt zich steeds meer van de wereld terug. De zoon Henri lijdt onder de hele situatie. Op school wordt hij gepest met zijn zusje in het gekkenhuis en hij verwijt het zijn vader dat hij haar er niet uithaalt. Hij werpt zich op het hardlopen om de prestatieloop van het dorp te winnen en daarmee zichzelf te bewijzen. Redelijk boeiend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Labonté op televisie komt.

Reageer