Billy Curtis is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

The Great American Massacre

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van Mark G. Gilhuis. Met o.a. Raymond Elmendorf, Pamela Baker, Navarre Perry, Teresa Mae Allen en Jeff O'Haco voice of.

De doorknede scenarioschrijver Philip Yordan (JOHNNY GUITAR) schreef dit bizarre niemendalletje over een gestoorde verliezer die gekweld wordt door macabere hersenschimmen. Soms zo slecht dat het niet om aan te zien is, soms ook fascinerend. Het verhaal eindigt in een gewelddadige, hoogst smakeloze climax. Ook bekend als BLOODY WEDNESDAY.

Little Cigars

1973 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1973. Komedie van Chris Christenberry. Met o.a. Angel Tompkins, Billy Curtis, Jerry Maren, Frank Delfino en Emory Souza.

Een ander misdaadverhaal, een komedie met een bende van dwergen die ruw geweld toepast. Snel en grappig met opvallend goed werk van Tompkins, een voormalige maîtresse van gangster De Santis en Curtis, de leider van het groepje. Kijk vooral naar een grappige bijrol van dwerg Angelo Rossitto tijdens een politieopstelling.

High Plains Drifter

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Verna Bloom, Marianna Hill, Jack Ging en Stefan Gierasch.

Terwijl een dorpje in angst en spanning wacht op drie bandieten, die onderweg zijn om het dorp aan flarden te knallen, rijdt The Stranger (Eastwood) binnen. Bepaald geen fijne vent, hij schoffeert de bewoners en verkracht de vrouw van een der notabelen. Maar hij kan wel fantastisch schieten. Daarom vragen de dorpelingen hem om hulp tegen de naderende bandieten. Eastwoods tweede regie, zijn eerste western, is slim opgebouwd en richt zich lange tijd op de verscheurdheid van de dorpelingen die niet met de bruut in zee willen gaan, maar hem ook niet weg durven te sturen.

Jungle Moon Men

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Charles S. Gould en Charles Gould. Met o.a. Johnny Weissmuller, Jean Byron, Helene Stanton, Bill Henry en Myron Healey.

Heerlijk slechte film van het allerlaagste niveau, waarin SHE geplagieerd wordt. Het verhaal gaat over een eeuwig jonge hogepriesteres (Stanton). Zie ook: 'Jungle Jim'-serie.

Superman and the Mole Men

1951 | Sciencefiction, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Lee Sholem. Met o.a. George Reeves, Phyllis Coates, Jeff Corey, Walter Reed en J. Farrell MacDonald.

Superman ontdekt bij het zoeken naar olie een volkje onder de grond, de Mole Men (mollenmensen). Benson mobiliseert de stad om de wapens tegen het volkomen onschuldige volkje op te nemen. Superman moet de rust herstellen. Deze Lippert-film werd geschreven door co-producent Robert Maxwell, die gebruik maakte van de naam Richard Fielding. Deze film was de bioscooptrekker voor de tv-serie The Adventures of Superman, waarvan 104 afleveringen gemaakt werden, tussen 1953 en 1957, met Reeves in de titelrol. De film werd op tv in de serie opgenomen en in 2 delen van 25 minuten uitgezonden als The Unknown People. Barney Sarecky was de producent.

Pygmy Island

1950 |

Verenigde Staten 1950. William Berke. Met o.a. Johnny Weissmuller, Ann Savage, David Bruce, Tristram Coffin en Steven Geray.

'Jungle Jim' Weismuller leidt een expeditie op zoek naar een vermiste Milva. De dwaasheid van deze film wordt nog eens geïllustreerd door het feit dat de beroemde blanke dwerg Billy Barty de aanvoerder van het pygmeeënvolk speelt. Zie ook: 'Jungle Jim'-serie.

Three Texas Steers

1939 | Western

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1939. Western van George Sherman. Met o.a. John Wayne, Ray Corrigan, Max Terhurne, Carole Landis en Ralph Graves.

Een schurk (Graves) maakt Landis het leven zuur. Die roept de hulp in van The Three Musketeers om haar circus en haar ranch van de ondergang te redden. Terhurne nam afscheid van de serie en werd vervangen door Raymond Hatton.

The Terror Of Tiny Town

1938 |

1938. Sam Newfield. Met o.a. Little Billy, Yvonne Moray en Billy Curtis.

Een schurk (Graves) maakt Landis het leven zuur. Die roept de hulp in van The Three Musketeers om haar circus en haar ranch van de ondergang te redden. Terhurne nam afscheid van de serie en werd vervangen door Raymond Hatton.

Terror of Tiny Town

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Sam Newfield. Met o.a. Billy Curtis, Little Billy, Yvonne Moray, Johnny Hembury en Billy Platt.

Producent Jed Buell was niet alleen de man achter de Fred Scott-westernserie, hij dacht ook een neger-westernserie uit met Herb Jeffries. Toen kreeg hij al weer een 'uniek' idee: 60 lilliputters in een western met de eeuwige Newfield als regisseur. Veteraan Fred Myton schreef het scenario en de doorsnee cameraman Mack Stengler zorgde voor de beelden. Little Billy is de bandiet die twee families tegen elkaar op wil zetten, teneinde als lachende derde hun land te kunnen bemachtigen. Curtis is de held en steekt er dus een stokje voor. Een traditioneel westernthema dus. Een tweede lilliputter-western is niet gemaakt.