Nikitas Tsakiroglou

Acteur

Nikitas Tsakiroglou is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Olios tou Thanatou

1978 | Drama

Griekenland 1978. Drama van Dinos Dimopoulos. Met o.a. Nelli Angelidi, Nikitas Tsakiroglou, Manos Katrakis en Notis Peryalis.

Een uitstekende vorm van filmmaken is te zien in deze speelfilm over een tragische vendetta die zich afspeelt op Kreta in 1917. Deze tragedie, die gebaseerd is op de roman van Pantelis Prevelakis, wordt met gevoeligheid en sfeer op een hoog niveau getild. USA-titel: THE SUN OF DEATH.

I Tembelides Tis Eforis Kiladas

1978 |

Griekenland 1978. Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Olga Karlatos, Nikitas Tsakiroglou, George Dialegmenos, Dimitris Poulikakos en Vassilis Diamandopoulos.

Deze film kan het best omschreven worden als een allegorie, een groteske fabel met geëngageerde trekjes. Het verhaal gaat over een vader met drie zoons, die geld en een landhuis erven. Ze leiden aanvankelijk een idyllisch leven, maar voeren gaandeweg steeds minder uit tot ze enkel nog slapen. De meid zorgt voor alles, terwijl de jongste zoon romantische ideeën over arbeid ontwikkelt. Uiteindelijk gaat hij iets doen en de meid draagt hem naar zijn werk. Hij raakt daardoor zo uitgeput dat hij neerstrijkt en in slaap valt. Ook bekend als THE INDOLENCE OF THE FERTILE.

Ta Chromata Tis Iridos

1974 | Drama

Griekenland 1974. Drama van Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Nikitas Tsakiroglou, Vangelis Kazan, George Dialegmenos, Helena Kirana en Takis Voulalas.

Een van de meest artistieke Griekse films, die het midden houdt tussen kunst en amusement. De film handelt over de plotse verschijning van een mysterieuze vreemdeling die de produktie van een commercial onderbreekt. Vervolgens verdwijnt de man in zee. Een musicus van de filmcrew gaat naar hem op zoek en verdwijnt tenslotte net als de ander op geheimzinnige wijze in de zee. Engelse titel: THE COLORS OF IRIS.

Ioannis o vieos

1973 | Drama

Griekenland 1973. Drama van Tonia Marketaki. Met o.a. Manolis Logiadis, Mika Flora en Nikitas Tsakiroglou.

Het onderzoek dat volgt op een moord dient als kruiwagen voor het eigenlijke onderwerp van de film: een beschouwing over de plaats van het individu in de maatschappij. Een jong onaangepast persoon trekt zich in een fantasiewereld terug. Hij geeft zich vervolgens aan bij de politie en bekent een misdaad die hij niet gepleegd heeft, louter en alleen om de maatschappij erkenning van zijn bestaan af te dwingen. Engelse titels: VIOLENT JOHN en THE BITTERNESS OF THE JEWISH SCAPEGOAT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikitas Tsakiroglou op televisie komt.

Reageer