Rob van Eyck

Regisseur

Rob van Eyck is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Floere

2004 | Korte film

België 2004. Korte film van Rob van Eyck.

Het levensverhaal van het fluwijn (steenmarter) Floere. Na de dood van zijn moeder in een klem, leert het jonge dier overleven in een harde wereld.

De Aardwolf

1983 | Drama, Thriller

België 1983. Drama van Rob van Eyck. Met o.a. Kurt van Eeghem, Nelly Rossiers, Vic Moeremans, Sylvia Sa en Verbist.

Ondanks de veelbelovende cast en een niet onaardig basisidee (een dertiger in financiële moeilijkheden die na een LSP-cursus flipt en een reeks gewelddaden begaat) munt deze onsamenhangende film vooral uit door een aantal ongewild komische scènes. Televisiefenomeen Van Eeghem speelt zijn eerste filmrol, The Scabs maken lawaai op de soundtrack.

De Terugtocht

1981 | Actiefilm, Drama

België 1981. Actiefilm van Rob van Eyck. Met o.a. Roland Frederickx, Jacques Verbist en Betty Janssens.

Een verbitterde ex-gevangene keert terug naar zijn geboortedorp om af te rekenen met zijn verleden... Een ongehoord stuntelig heimat-drama, dat resulteerde in een proces tegen de makers door de dierenbescherming, die geschokt bleek door een hanengevecht in de film. Niemand anders maakte zich daar druk over, want niemand ging er de film zien.

Mirliton

1978 | Drama

België 1978. Drama van Rob van Eyck. Met o.a. Jacques Verbiest, Guido Debelder, Danielle Muckangyrie, Mek Vanelven en Danny Schoutens.

Een gevoelig en subtiel portret van een jongeman die na het verongelukken van zijn vrouw tekenen van een zware geestelijke inzinking en zelfs schizofrenie gaat vertonen. Een opvallend verzorgde en serieus bedoelde film van de 'grapjas' Van Eyck, de maker van de camp-classics DE TERUGTOCHT en DE AARDWOLF.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rob van Eyck op televisie komt.

Reageer