Lars Skree

Cameraman

Lars Skree is cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

How to Meet a Mermaid

2016 | Documentaire

Nederland 2016. Documentaire van Coco Schrijber.

Contemplatieve documentaire over drie mensen die onder 'paradijselijke' omstandigheden in zee verdwijnen. Lex, een ervaren duiker en broer van de regisseur, verdween op vakantie in de Rode Zee; de Britse Rebecca verdween van een Disney droom-cruiseschip, en de Mexicaan Miguel bereidt zijn oversteek - per surfplank - naar Amerika voor. Fascinerende, blikverbredende film met oogstrelende beelden en onthutsende bespiegelingen over paradijs, perceptie en illusie. Zelfs de wat suggestieve voice-over van Rebecca en het lichtvoetige deel over Miguel doen daaraan niet af.

The Look of Silence

2014 | Documentaire, Historische film

Denemarken/Indonesië/Finland/Noorwegen/Verenigd Koninkrijk/Israël/Frankrijk/Verenigde Staten/Duitsland/Nederland/Taiwan 2014. Documentaire van Joshua Oppenheimer.

Regisseur Oppenheimer deed in 2012 veel stof opwaaien met de schokkende documentaire The Act of Killing. In The Look of Silence neemt hij opnieuw de genocide van 1965 in Indonesië als uitgangspunt, maar ditmaal toont hij het leed van een enkel gezin. In een land waar de misdadigers van toen nog steeds macht hebben, zoekt veertiger Adi de moordenaars op van zijn broer om ze te confronteren met hun gruweldaden. Oppenheimer laat de gruwelijkheden resoneren tijdens lange shots van starende gezichten. Thema's als perspectief en (weg)kijken vormen de rode draad in deze verbijsterende, bij vlagen misselijkmakende documentaire.

The Act of Killing

2012 | Documentaire

Denemarken/Noorwegen/Verenigd Koninkrijk/Zweden/Finland 2012. Documentaire van Joshua Oppenheimer.

In Indonesië werden in 1965 en 1966 meer dan een miljoen 'communisten' vermoord door paramilitaire groeperingen. Een van de leiders van zo'n moordcommando was Anwar Congo. Hij is nooit berecht voor de moorden en kijkt er met een zekere trots op terug. Regisseur Oppenheimer vroeg Congo de moorden van toen na te spelen. De krasse zeventiger, groot liefhebber van Amerikaanse films, accepteerde en koos verschillende genres waarin hij zijn herinneringen verwerkte. Wat regelmatig surrealistische scènes oplevert. Onthutsend, hartverscheurend en absoluut onmisbaar. In 2014 maakte Oppenheimer de thematisch verwante documentaire The Look of Silence.

Armadillo

2010 | Documentaire, Oorlogsfilm

Denemarken 2010. Documentaire van Janus Metz.

In deze in Cannes met de Grand Prix de la Semaine de la Critique onderscheiden film volgen we een groep jonge Deense soldaten in Afghanistan. De film plaatst je midden tussen de soldaten. Je ziet wat zij zien, en staat op een gegeven moment dan ook oog in oog met de Taliban. Regisseur Janus Metz Pedersen (1974) liet zich in beeld en geluid inspireren door beroemde oorlogsfilms als Apocalypse Now, Full Metal Jacket en Jarhead, wat de documentaire alleen nog maar intenser maakt.

Max Pinlig

2008 | Jeugdfilm, Komedie, Familiefilm

Denemarken 2008. Jeugdfilm van Lotte Svendsen en Per Holst. Met o.a. Samuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Lars Bom en Ophelia Eriksen.

Max schaamt zich kapot voor zijn moeder: ze is zo iemand die voortdurend maffe dingen zegt en raar doet - waar zijn vrienden bij zijn. Dat Max juist goed wil overkomen bij Ofelia, een meisje dat hij leuk vindt, maakt zijn situatie alleen nog maar erger. Binnen het circuit van jeugdfilmfestivals goed ontvangen, lichtvoetige kinderfilm verplaatst zich in een jongen die worstelt met opgroeien. De jonge Heller-Seiffert was ook te zien in de serie waarop de film is gebaseerd, en in het vervolg dat in 2011 verscheen.

At klappe med een hȧnd

2001 | Komedie, Romantiek

Denemarken 2001. Komedie van Gert Fredholm. Met o.a. Jens Okking, Peter Gantzler, Susanne Juhász, Michelle Bjørn-Andersen en Ann Eleonora Jørgensen.

Na het overlijden van zijn vrouw, besluit de 60-jarige zakenman Erik Svensson (Okking) zijn zaak te verkopen en met zijn vriendin (Bjørn-Andersen) in Spanje te gaan wonen. Op het vliegveld krijgt Erik echter van zijn advocaat een brief, die alle plannen in de war schopt. Een voormalige vriendin beweert dat ze een dochter van hem heeft, Heidi (Juhász). Erik besluit een chauffeur (Gantzler) in te huren, en op zoek te gaan naar de vriendin en haar dochter. Na een stilteperiode van iets meer dan twee decennia tekende regisseur Fredholm voor een romantische komedie, in de stijl van de succesfilm Italiensk for begyndere. De hoofdrollen zijn leuk en vooral Juhász valt op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Skree op televisie komt.

Reageer