Peter Linari

Acteur

Peter Linari is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Curse of the Jade Scorpion

2001 | Komedie, Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten/Duitsland 2001. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Dan Aykroyd, Elizabeth Berkley, Helen Hunt en Brian Markinson.

Verzekeringsdetective CW Biggs (Allen) wordt een dinosaurus genoemd om zijn hopeloos verouderde onderzoeksmethodes. Tijdens een werkuitje worden CW en sanerings-manager Betty Ann (Hunt) gehypnotiseerd door Voltan (Stiers), met twee aanhoudende effecten: CW en Betty Ann denken dat ze een koppel vormen en Voltan gebruikt CW om kluizen te kraken. Filmmaker Woody Allen is ook een dinosaurus, zo klaagden critici, want hij herhaalt in The curse of the Jade Scorpion slechts uit eigen werk. Dat doet hij dan wel met klasse en gevoel voor humor. Personages schitteren smaakvol in de noir-sfeer van Double indemnity (1944) en het thema 'onderdrukte verlangens' is nooit ouderwets.

A Simple Wish

1997 | Komedie, Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1997. Komedie van Michael Ritchie. Met o.a. Martin Short, Mara Wilson, Robert Pastorelli, Amanda Plummer en Francis Capra.

Goedbedoelde kinderfantasie over de beginnende wensfee Murray (stuntelende Martin Short) die voor zijn eerste klus wordt afgestuurd op een klein meisje (Mara Wilson). Haar wens is om haar vader - een taxichauffeur - in de hoofdrol van een Broadway-musical te zien. Dat gaat jammerlijk mis (de man wordt een standbeeld) en de komst van een kwaadaardige ex-fee (Kathleen Turner) helpt ook niet erg. De doelgroep ligt op het Europese vasteland al op één oor en de tamme humor zal een ouder publiek nauwelijks kunnen bekoren ondanks de geestige scène waarin Murray iemand verandert in een rabbijn (rabbi) in plaats van een konijn (rabbit). (VM/VPRO Gids)

Fat Guy Goes Nutzoid

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van John Golden en John Olden. Met o.a. Tibor Feldman, Peter Linari, John MacKay, Douglas Stone en John McKay.

Smakeloze komedie over twee eikels die, als ze aan de zwier zijn in New York, vriendschap sluiten met een grote, dikke, potsierlijke en een beetje achterlijke kerel. Linari weet als de dikzak nog wel wat sympathie te wekken, maar het platvloerse script maakt achterlijken belachelijk. Wonderlijk genoeg was de volgende film van dezelfde regisseur een eerlijke poging een filmversie te maken van de klassieke roman van J.P. Donleavy The Ginger Man. Opgenomen in 1983. Ook bekend als ZEISTERS.

Zeisters

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van John Golden. Met o.a. Tibor Feldman, Douglas Stone, Max Alexander, John McEvily en John Mackay.

Een bizarre, zelfs ietwat onfrisse tragi-komedie over een Woody Allen-achtige 'loser' die per ongeluk opgescheept raakt met een 200 kilo wegende debiel die luistert naar de troetelnaam 'The Mouka'. Samen beleven ze de waanzinnigste avonturen en ze worden uiteindelijk vrienden. Het is even wennen aan dit vreemde duo, en de kans is groot dat u er helemaal niet aan went, maar wie zijn eerste afkeer kan overwinnen blijft beslist gefascineerd kijken naar deze weliswaar mislukte maar anderzijds relatief onderhoudende tragi-komedie. Niet echt goed dus, maar mogelijk een cultfilm in wording. Ook bekend als FAT BOY GOES NUTZOID.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Linari op televisie komt.

Reageer