Chieko Higashiyama

1890 -1980 Acteur

Chieko Higashiyama (1890-1980) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Early Summer

1951 | Drama

Japan 1951. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Setsuko Hara, Chishû Ryû, Kuniko Miyake, Chikage Awashima en Chieko Higashiyama.

Een jonge vrouw (28 jaar) zorgt voor haar bejaarde ouders, terwijl haar broer nalaat een goede partij voor haar te zoeken. Ze trouwt uit liefde. Een scherpe observatie over het leven van alledag van gewone lui. Uit het buitengewoon omvangrijke oeuvre van de regisseur (de eerste film dateert uit 1927 en de laatste één jaar voor zijn dood, 1963) in de voor hem zo kenmerkende stijl gefilmd (kikvorsperspectieven, altijd zorgvuldig gevulde beelden etc.).

Tokyo Story

1953 | Drama

Japan 1953. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Setsuko Hara, Chishû Ryû, Chieko Higashiyama, Sô Yamamura en Haruko Sugimura.

Een ouder echtpaar (Ryû, Higashiyama) gaat op bezoek bij hun kinderen in Tokio, maar die hebben het zo druk met zichzelf dat zij hun ouders voor het hoofd stoten. Een direct en sterk verhaal over de oude dag, over hoe ouders in hun kinderen teleurgesteld worden, en over jonge mensen die bang zijn voor de voortsnellende tijd. Een meesterwerk.

Ki no Kawa

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Yoko Tsukasa, Shima Iwashita, Yuki Arikawa, Chieko Higashiyama en Takahiro Tamura.

De bevaarbare rivier Kinokawa is de leidraad voor verschillende liefdesverwikkelingen. Een overdreven en pretentieus melodrama, dat maar nauwelijks overtuigt en de beelden bieden ook al weinig.

Futen Rojin Nikki

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Keigo Kimura. Met o.a. Sô Yamamura, Ayako Wakao, Keizo Kawasaki en Chieko Higashiyama.

De flinke en levenskrachtige invalide Tokosuke adopteert een achttien-jarig meisje. Een interessante Japanse variatie op het mythische DADDY LONG LEGS, dat door de regisseur zelf is bewerkt tot een film. Een intens slechte film, afkomstig uit een periode dat de Japanse film zeer vruchtbaar was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chieko Higashiyama op televisie komt.

Reageer