Joseph B. Vasquez

Regisseur, Acteur, Scenarist

Joseph B. Vasquez is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Manhattan Merengue!

1995 | Komedie

Puerto Rico 1995. Komedie van Joseph B. Vasquez. Met o.a. George Perez, Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Alyson Reed en Iraida Polanco.

Miguel (Perez), een jonge mambo-danser uit de Dominicaanse Republiek, slaagt erin via Puerto Rico illegaal Amerika binnen te dringen, nadat een vriend en diens zus (Cavazos) volgens berichten omgekomen zijn bij hun poging. Samen met de Italiaan Carmello (Leonardi) komt hij terecht in het wereldje der illegalen, allen mensen die droomden van rijkdom in Amerika maar bedrogen uitkwamen. Na veel moeite slaagt hij erin als schoonmaker te beginnen in de dansschool van Susan Kelly (Reed). Ondertussen vindt hij de doodgewaande Rosita terug en Kelly gaat zich bemoeien met zijn danscarrière. Schaamteloos plagiaat van THE MAMBO KINGS erg goedkoop gebracht. De dansscènes zijn het enige alibi om deze film toch te zien. Het scenario van Rae Kent Wildman en Vasquez, naar een verhaal van George Hernandez, Isela Vega en Juan C. Codazzi, bevat weinig opwindende gebeurtenissen. Choreografie van Miranda Garrison en de dansnummers werden gearrangeerd door Manuel Tejada. David Castillo stond achter de camera. Een zeldzaam voorbeeld van de Puerto Ricaanse cinema. In Amerika uitgebracht als RICE, BEANS AND KETCHUP. Dolby S.R. Digital.

Hangin' with the Homeboys

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Joseph P. Vasquez en Joseph B. Vasquez. Met o.a. Doug E. Doug, Mario Joyner, John Leguizamo, Nestor Serrano en Kimberly Russell.

De tegenspoed van vier jongelui uit de Newyorkse South Bronx- wijk tussen een vrijdagmiddag tot zaterdagochtend. Doug is een klaploper, Joyner een zogenaamde acteur, Leguizamo een ernstige Portoricaanse jongen en Serrano een Portoricaan die beweert een Italiaan te zijn en pooier-allures heeft. Innemende zwart- Latijns-amerikaanse komedie die bewijst dat je met een klein budget (twee miljoen dollar) een frisse, leuke en bewogen film kunt draaien. Getto-cinema op zijn best. Het scenario is van Joseph B. Vasquez. Het camerawerk is van Anghel Decca.

The Bronx War

1990 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Joseph B. Vasquez en Joseph Vasquez. Met o.a. Miguel Sierra, Charmaine Cruz, Joseph B. Vasquez, Fabio Urena en Andre Brown.

Een bende-oorlog om heroíne in de beruchte Newyorkse wijk South Bronx zorgt voor wansmakelijke actie en bloederige afrekeningen. Een deprimerend en shockerend beeld van de buurt, waarin het speelt. Scenario van regisseur-hoofdrolspeler Vasquez.

Street Story

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Joseph B. Vasquez. Met o.a. Angelo Lopez, Rena Zentner, Cookie, Lydia Ramirez en Tom Goggins.

Voordat Vasquez bekendheid kreeg met HANGIN` WITH THE HOMEBOYS (1991), schreef, regisseerde, verfilmde, monteerde en produceerde hij deze bijna no-budgetfilm, een desalniettemin ontroerend melodrama over de Latijns-amerikaanse gemeenschap in New York. Een harde jongen uit de buurt is blij met zijn ondergeschikte baantje en troosteloze huwelijk maar vindt het niet leuk, wanneer hij ziet dat zijn voor de universiteit voorbestemde broer in dezelfde val begint te lopen. Een weinig uitgewerkte produktie, wat eveneens geldt voor de (grotendeels geïmproviseerde) dialogen, maar beide dragen bij aan de authenticiteit van het verhaal. Ook bekend als STREET HITZ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph B. Vasquez op televisie komt.

Reageer