María Luisa Ponte is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Madrid

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Basilio Martín Patino. Met o.a. Rüdiger Vogler, Verónica Forqué, Ana Duato en María Luisa Ponte.

Een Duitse regisseur maakt in Madrid een film over de legendarische weerstand die de stad bood in de Spaanse Burgeroorlog. Zoals alles van deze regisseur te kleinschalig en intiem, en te zeer uitgesponnen, vals en hol.

Mambrú se fue a la guerra

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Agustín González, Emma Cohen en María Luisa Ponte.

Aan het einde van het Franquisme besluit een oude Republikein uit zijn schuilplaats tevoorschijn te komen. Een zuurzoete en schampere film, die op zich geen meesterwerk is, maar ten minste aantoont dat de regisseur Fernán-Gómez nog niet aan zijn eind is.

El Viaje a ninguna parte

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Sacristán, María Luisa Ponte en Agustín González.

Een komiek reist met een gezelschap dat wordt geleid door zijn vader, en waarvan de rest van zijn familie ook deel uitmaakt, door de streek. Een van de betere produkten van Fernán- Gómez. Het enige minpunt is de lengte van de film. Verder te zien Laura del Sol, Juan Diego, Emma Cohen, Queta Claver, Carlos Lemos, Simón Andreu en Oscar Ladoire.

La Paloma azul

1980 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1980. Familiefilm van Luis Manuel Del Valle. Met o.a. Matilde Olaizola, Fátima Olaizola, María Luisa Ponte en Ricardo Franco.

Drie meisjes die van duiven houden, proberen het doden van deze vogels tegen te gaan. Niets bijzonders.

El liguero mágico

1980 | Horror, Fantasy, Erotiek, Historische film

Spanje 1980. Horror van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, Adriana Vega en María Luisa Ponte.

In een somber kasteel zit in de jarretels van het meisje Alicia (Vega) de sleutel van een schatkist verborgen. Een beledigende en platte satire op de gothic horror. Het scenario is van regisseur Ozores. Het camearwerk is van Raúl Artigot.

Los Claros motivos del deseo

1977 | Drama, Erotiek

Spanje 1977. Drama van Miguel Picazo. Met o.a. Cristina Ramón, María Luisa Ponte, Emilio Siegrist, Yolanda Farr en Juan Carlos Naya.

Alle mogelijke soorten liefde die voorkomen tussen verschillende jongelui in een dorp in de Guadalajara vormen een groteske en onsamenhangende film van een regisseur die veel interessantere werken op zijn naam heeft staan.

La Petición

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Ana Belén, Emilio Gutiérrez Caba, Fredric de Pasquale en María Luisa Ponte.

Aan het begin van de eeuw beklimt een jonge vrouw in Noord-Spanje dank zij haar erotische kwaliteiten met succes de sociale ladder. De eerste en tevens aardigste film van Pilar Miró.

Mi profesora particular

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Juan Manuel Serrat, Analía Gadé, María Luisa Ponte en José Luis Lopéz Vázquez.

Een jonge muziekleerling aarzelt tussen zijn pianolerares en haar moeder. Afgrijselijk, ver onder het niveau van deze regisseur.

El Turismo es un gran invento

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores, María Luisa Ponte en Paco Martinez Soria.

Een burgemeester wil zijn dorpje veranderen in een toeristencentrum. Een gedateerde, moraliserende komedie, alleen bestemd voor de bewonderaars van de hoofdrolspeler.

El Extraño viaje

1964 | Komedie, Misdaad

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Carlos Larrañaga, Lina Canalejas, Tota Alba, Rafaela Aparicio en Jesús Franco.

In een Spaans dorpje wordt een onderzoek gedaan naar de mysterieuze dood van een oude vrouw. Geïnspireerd op een idee van Berlanga. Een tragikomische harde detectivefilm met gevoel voor details, die een indringend beeld geeft van de Spaanse werkelijkheid uit die tijd, en waarin op perfecte wijze een typisch soort Spaanse humor zit verwerkt: de absurditeit.

El Próximo otoño

1963 | Romantiek

Spanje 1963. Romantiek van Antonio Eceiza. Met o.a. Manuel Manzaneque, Sonia Bruno en María Luisa Ponte.

De liefdesromance tussen een Franse toeriste en een stuurman van de Spaanse marine. Een zoetzuur melodrama dat het debuut betekende van regisseur Antonio Eceiza.

Sueños de mujer

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Marga López, José Campos, Paloma Valdés en María Luisa Ponte.

Een vrouw op leeftijd doet alsof ze verpleegster is teneinde de liefde van haar oud-minnaar, die in een ziekenhuis ligt, terug te winnen. Een vervelende en slecht in elkaar gedraaide film.