Slobodan Sijan

Regisseur

Slobodan Sijan is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Davitelj protiv Davitelja

1984 |

YU 1984. Slobodan Sijan. Met o.a. Tasko Nacic, Nikoa Simic, Srdjan Saper, Sonja Savic en Rahela Ferari.

Geestige en bijzonder vlot gemaakte komedie van de maker van KO TO TAMO PEVA? De intrige van deze parodie op de horrorfilm wordt o.a. bevolkt door een bloemenverkoper die er uitziet als Peter Lorre en iedereen de nek omdraait die het waagt een opmerking te maken over zijn rode anjers, zijn oude moeder die zo uit PSYCHO weggelopen lijkt te zijn en een politie-inspecteur die in de PINK PANTHER-serie thuishoort. Leuk, en voor de liefhebbers van het genre die alle knipoogjes weten te plaatsen vermoedelijk nog leuker. USA/GB-titel STRANGLER VS. STRANGLER.

Maratonci trce pocasni krug

1983 | Komedie, Film noir

YU 1983. Komedie van Slobodan Sijan. Met o.a. Danilo Stojkovic, Bogdan Diklic, Pavle Vuisic, Mija Aleksic en Mica Tomic.

Een flauwe zwarte komedie van de regisseur van KO TO TAMO PEVA? en DAVITELJ PROTIV DAVITELJ. Het verhaal over twee rivaliserende families van begrafenisondernemers heeft meer potentie dan wat Sijan er hier uit weet te halen. De gechargeerde vertolkingen lijken minder gecontroleerd dan in Sijans andere films. Een aantal scènes blijven geestig, maar er zijn er te weinig om de film te redden. Engelse titel: THE MARATHON FAMILY.

Kako Sam sistematski Unisten od Idiota

1983 |

YU 1983. Slobodan Sijan. Met o.a. Danilo Stojkovic, Jelisaveta Sabljic, Rade Markovic, Stevo Zigon en Desa Muck.

Belgrado, 1968. Babi Pupusko (Stojkovic) verneemt tot zijn ontzetting dat zijn groot idool, Che Guevara, is vermoord. Hij maakt zich klaar om hem op te volgen, zij het voorlopig alleen in de straten van Belgrado. Een erg vlotte en toegankelijke satire van de langzamerhand zeer populaire Joegoslaaf Sijan, die hier uitstekend wordt geholpen door een opmerkelijke hoofdrol van Stojkovic.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Slobodan Sijan op televisie komt.

Reageer