Manuel Berenguer: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

Krakatoa: East of Java

1969 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Maximilian Schell, Brian Keith, Diane Baker, Barbara Werle en John Leyton.

In 1883 vaart Kapitein Schell met zijn oude zeilschip uit van Java naar de vulkaan Krakatoa. In de buurt hiervan ligt het wrak van een schip, dat een fortuin aan parels vervoerde. Schell wil samen met een groep specialisten het vaartuig bergen. Het gevaar is echter groot dat de vulkaan tot uitbarsting komt. Avonturenfilm zonder veel sensatie of spanning, met uitzondering van het grandiose slot: de vulkaanuitbarsting en de daaropvolgende vloedgolf, die angstaanjagend goed in beeld gebracht werd. Scenario van Clifford Gould en Bernard Gordon. Gefilmd in Cinerama door Manuel Berenguer en dus totaal ongeschikt om op het tv-scherm te bekijken. In Europa uitgebracht met een speelduur van 130 m, terwijl de Amerikaanse versie 101 m duurt. Ook bekend als Volcano.

Son of a Gunfighter

1964 | Western

Verenigde Staten​/​​Spanje 1964. Western van Paul Landres. Met o.a. Russ Tamblyn, Kieron Moore, James Philbrook, Fernando Rey en Maria Granada.

In deze matige co-produktie speelt Tamblyn de zoon van een revolverheld. Aan de grens maken twee bendes de boel onveilig. Een Amerikaanse onder leiding van Philbrook en een Mexicaanse van Sambrell. Tamblyn vecht tegen allebei, eerst tegen de één bij een postkoetsoverval en daarna tegen de ander bij een ranchoverval. Samen met hulpsheriff Moore gaat hij Philbrook achterna; als hij tegenover hem staat weigert de ander zijn revolver te trekken, omdat Tamblyn zijn zoon is. En daarmee wordt de zaak gecompliceerd. Geschoten wordt er genoeg volgens het scenario van Clarke Reynolds.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.