Edward Binns (1916-1990): cast.
Er zijn 22 films gevonden.

The Verdict

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Paul Newman, Charlotte Rampling, Jack Warden, James Mason en Milo O'Shea.

Eens was Frank Galvin een vooraanstaand advocaat, maar door zijn drankprobleem is hij aan lager wal geraakt. Een bevriend collega speelt hem een, op het oog vrij eenvoudig, zaakje toe: een echtpaar dat een schadeclaim heeft ingediend tegen een arts, omdat de zuster van de vrouw door een verkeerde behandeling in coma is geraakt. Met een onverwacht opduikende getuige lijkt het onmogelijk de zaak te verliezen en Galvin speelt het dan ook hoog. Op het moment van de rechtszaak is de getuige onbereikbaar, maar inmiddels is Frank overtuigd van de schuld van de arts en heeft hij zijn oude vechtlust terug.

F.D.R. - The Last Year

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Anthony Page. Met o.a. Jason Robards, Eileen Heckart, Edward Binns, Augusta Dabney en Larry Gates.

Dramatische verfilming naar het boek van Jim Bishop van het laatste jaar in het leven van Franklin Delano Roosevelt. Hij wordt fantastisch gestalte gegeven door Robards, en eveneens zien we een prachtige creatie van Heckart als Roosevelts vrouw Eleanor. Geen publieksfilm maar wel imponerend op zijn gebied.

The Power Within

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Art Hindle, Edward Binns, Eric Braeden, Susan Sullivan en David Hedison.

Een stuntpiloot wordt door de bliksem geraakt, krijgt mysterieuze krachten en wordt bedreigd door vijandelijke agenten die zijn geheim wensen. Dwaze poging om het publiek van THE INCREDIBLE HULK te veroveren.

The Pilot

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Cliff Robertson. Met o.a. Cliff Robertson, Diane Baker, Frank Converse, Dana Andrews en Milo O'Shea.

Een lijnpiloot op een passagiersvliegtuig bestuurt is aan de drank verslaafd. Hij ontdekt dat zijn wereld ineenstort. Een voorspelbaar drama, dat nog een beetje wordt gered door de spectaculaire luchtopnamen, gemaakt door Walter Lassally, en de ijle, schijnbaar misplaatste, muziek van John Addison.

Stubby Pringle's Christmas

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Beau Bridges, Julie Harris, Edward Binns, Kim Hunter en Strother Martin.

Bridges speelt de titelrol: hij is een eenzame cowboy in het Montana van 1910. Hij zou een vreemde Kerstmis beleven: hij ontmoet Harris, die in de problemen zit met haar zieke man en haar jonge kinderen. Samen beleven ze een paar zeer bijzondere dagen. Het scenario is van James Lee Barrett, een schrijver die sentiment op niveau weet te brengen. Gebaseerd op het verhaal van Jack Schaefer. Met een bijzonder sterke rolbezetting.

Oliver's Story

1978 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1978. Romantiek van John Korty. Met o.a. Ryan O'Neal, Candice Bergen, Nicola Pagett, Edward Binns en Ray Milland.

Na het tragische verlies van zijn geliefde echtgenote blijft de diepbedroefde Oliver alleen achter. Enkele maanden later vertrekt hij met een steenrijke erfgename naar Hong Kong, waar hij veel armoede ziet. Nutteloos vervolg op LOVE STORY, slechts bedoeld om nog meer geld te verdienen met dezelfde flauwekul.

Leatherstocking Tales

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Nick Sgarro. Met o.a. Cliff De Young, Roger Hill, Edward Binns, Earl Hindman en Faizul Khan.

Een magere verfilming van het boek van James Fenimore Cooper. De Young speelt de sympathieke Hawkeye en Hill is Chingachcook. Het geheel is duidelijk met een mager budget opgenomen en Sgarro heeft er daardoor geen opwindend spektakel van kunnen maken. Hoogstens voor jonge kinderen misschien spannend.

Twenty Shades of Pink

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Paul Stanley. Met o.a. Eli Wallach, Anne Jackson, Edward Binns, Keenan Wynn en Jane Mallett.

Een drama rond een huisschilder van middelbare leeftijd die besluit voor zich zelf te gaan werken. Naar een origineel scenario van Gwen Bagni en Paul Dubov.

Just an Old Sweet Song

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Robert Ellis Miller. Met o.a. Cicely Tyson, Robert Hooks, Kevin Hooks, Eric Hooks en Beah Richards.

Een drama uit deze tijd, van Melvin van Peebles, over een negerfamilie uit Detroit wier vakantie van twee weken in het Zuiden hun hele leven verandert. Een film voor het hele gezin, sympathiek geacteerd.

Night Moves

1975 | Mysterie, Drama, Film noir, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Arthur Penn. Met o.a. Gene Hackman, Jennifer Warren, Susan Clark, Edward Binns en Harris Yulin.

Privé-detective Harry Moseby (Hackman) krijgt van een uitgerangeerde actrice de opdracht om haar dochter, de zeventienjarige Delly (Griffith) op te sporen. Hij vindt het meisje bij haar stiefvader in Florida, komt op het spoor van liederlijk gedrag en moord, en moet en passant ook zijn eigen huwelijk zien te redden. Sterke, op een goede manier ouderwetse misdaadthriller met noir-elementen, met uitstekend spel van Hackman, een prima script naar een boek van hard-boiled detective-schrijver Ross Macdonald, met vaste hand geleid door regisseur Penn (Bonnie and Clyde).

Lovin' Molly

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Anthony Perkins, Beau Bridges, Blythe Danner, Edward Binns en Susan Sarandon.

Danner is precies goed in een verder onverschillige verfilming van Larry McMurtry's roman Leaving Cheyenne over twee vrienden in Texas en hun levenslange liefde voor dezelfde vrouw.

Hunter

1971 |

Verenigde Staten 1971. Leonard Horn. Met o.a. John Vernon, Steve Ihnat, Fritz Weaver, Edward Binns en Sabrina Scharf.

Een geheim agent overleeft ongeluk op de racebaan, zijn superieuren hebben niet door dat hij door de vijand gehersenspoeld is. Waar is het allemaal voor nodig? Het slordige, mechanische tempo komt geen enkele mooie belofte uit het begin na.

The Plainsman

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van David Lowell Rich. Met o.a. Don Murray, Guy Stockwell, Abby Dalton, Bradford Dillman en Henry Silva.

Herverfilming van een De Mille-produktie uit 1936 - en niet best gedaan. Dat werd voornamelijk veroorzaakt door de slechte keus waarmee de rollen waren bezet. Murray is Bill Hickok, Stockwell Buffalo Bill en Dalton Calamity Jane, en om het historische rijtje af te maken: Nielsen speelt kolonel George Custer. Scenarist Michael Blankfort veranderde niet zo veel aan het origineel. Bud Thackery - voormalige Republic-man - deed het camerawerk van dit doorsnee produkt, dat door Richard Lyons geproduceerd werd.

The Americanization of Emily

1964 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1964. Oorlogsfilm van Arthur Hiller. Met o.a. James Garner, Julie Andrews, Melvyn Douglas, James Coburn en Joyce Grenfell.

Garner is een marine-officier, die gestationeerd is in Londen tijdens WO II; zijn voornaamste taak is het recruteren van dames voor vermaak en ontspanning van zijn superieuren; er ontstaat een romance tussen hem en Andrews. Als gevolg van een meesterplan van een Amerikaanse admiraal moet hij dan het eerste ongewilde slachtoffer worden van de invasie in Normandië. De film schetst een zeer cynisch beeld van de kliek van de hoogste officieren in die oorlog. Scenario van Paddy Chayefski naar de roman van William Bradford Huie. Camerawerk van Philip Lathrop.

A Public Affair

1962 | Misdaad

Verenigde Staten 1962. Misdaad van Bernard Girard. Met o.a. Myron McGormick en Edward Binns.

Kleine, maar aardige film over een senator die op legale wijze vecht tegen een misdaadsyndicaat. Oprecht gemaakt, maar de geringe hoeveelheid geld die ze tot hun beschikking hadden is niet te verdoezelen.

Judgment at Nuremberg

1961 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1961. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Maximilian Schell en Montgomery Clift.

IJzersterk rechtbankdrama waarin drie Amerikaanse rechters vlak na WO II vier Duitse collega's berechten, die van oorlogsmisdaden worden beschuldigd. Maar de Duitse rechter Ernst Janning (Lancaster) zegt altijd anti-nazi geweest te zijn. Het proces is een delicate zaak, omdat voormalige vijand (West-)Duitsland zich snel ontwikkelt tot een belangrijke bondgenoot in de Koude Oorlog. Naast de indrukwekkende cast is het sterkste punt van Judgment at Nuremberg dat goed en kwaad niet zwart-wit neergezet zijn. De film werd genomineerd voor elf Oscars en won er twee, voor het scenario en voor beste acteur (Schell).

Curse of the Undead

1959 | Horror, Western

Verenigde Staten 1959. Horror van Edward Dein. Met o.a. Eric Fleming, Michael Pate, Kathleen Crowley, John Hoyt en Bruce Gordon.

Wat eens iets nieuws was, namelijk de vermeerdering van horror met western, heeft niet veel om het lijf. Mysterieuze vreemdeling heeft vampierachtige fixaties op Crowley. Fleming was ooit beroemd als Gil Favor, de veedrijver uit de tv-serie RAWHIDE.

Young and Dangerous

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van William Claxton. Met o.a. Mark Damon, Edward Binns, Lili Gentle, Ann Doran en Connie Stevens.

Als wilde jongen verkiest Damon het rechte pad nadat hij kennis kreeg aan een aardig meisje. Dat kennen we.

12 Angry Men

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Henry Fonda, Lee J. Cobb, Ed Begley, Jack Warden en Martin Balsam.

De zaak van een jonge Puertoricaan die wordt beschuldigd van moord op zijn vader lijkt zo simpel. Maar als de jury zich terugtrekt voor beraad is er onder de twaalf leden een, 'Jurylid nummer 8' (een geweldige Fonda), die níet overtuigd is van zijn schuld. Stukje bij beetje brengt hij de anderen aan het twijfelen over hun te makkelijke, vooringenomen conclusie. Dit fascinerende speelfilmdebuut van regisseur Lumet (Dog Day Afternoon, Network) is een ronduit claustrofobische rechtbankthriller, die zich vrijwel volledig afspeelt binnen één ruimte. Oscarnominaties voor beste film, regisseur en script.

The Scarlet Hour

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Carol Ohmart, Tom Tryon, Jody Lawrance, James Gregory en Elaine Stritch.

Slordige weergave van een huwelijksconflict.

Vice Squad

1953 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Arnold Laven. Met o.a. Edward G. Robinson, Paulette Goddard, K.T. Stevens, Lee Van Cleef en Porter Hall.

Een goed gedoseerd verslag van de gebeurtenissen van een willekeurige dag op de recherche-afdeling van een politiebureau. Het scenario is van Lawrence Roman naar het verhaal Harness Bull van Leslie T. White. Het camerawerk is van Joseph C. Biroc.

Teresa

1951 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. John Ericson, Pier Angeli, Patricia Collinge, Richard Bishop en Peggy Ann Garner.

Een intrigerend, maar oppervlakkig verhaal over oorlogsveteraan Ericson die naar de V.S. terugkeert met een Italiaans bruidje en geconfronteerd wordt met vooroordelen. Het debuut van Rod Steiger in een rol als psychiater. Stewart Stern schreef het scenario, en William J. Miller bemande de camera.