Julia Böhm

Editor

Julia Böhm is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Schuld sind immer die Anderen

2012 | Drama

Duitsland 2012. Drama van Lars-Gunnar Lotz. Met o.a. Edin Hasanovic, Julia Brendler en Marc Benjamin Puch.

Nietsnut Ben, in jeugddetentie na zijn zoveelste gewelddadige overval, grijpt de kans aan om samen met andere agressieve knapen te resocialiseren in het Waldhaus, een soort internaat annex pleeggezin met een puntensysteem. Tot zijn schrik stelt hij echter vast dat begeleidende moederkloek Eva een van zijn slachtoffers is geweest, al herkent ze Ben niet omdat hij tijdens de onopgehelderde misdaad gemaskerd was. Rond dit sterke gegeven ontspint zich een complex drama over schuld en boete, dader-en-slachtoffer-verhouding en repressief regime versus alternatieve heropbouwtherapie. Confronterende kost, intens spel van Hasanovic en Brendler.

Bastard

2011 | Misdaad, Thriller, Drama

Duitsland 2011. Misdaad van Carsten Unger. Met o.a. Martina Gedeck, Markus Krojer, Antonia Lingemann en Sibylle Canonica.

Is boosaardigheid aangeboren of aangeleerd? In het Duitse Bastard lijkt het antwoord: aangeboren, met de boodschap dat de juiste opvoeding toch een hoop narigheid kan voorkomen. Jonge tieners Leon en Mathilda zijn wellicht niet meer te redden, afgestompt door gebroken beloftes van liefdeloze opvoeders. Ze komen in het vizier van forensisch psycholoog Claudia nadat videobeelden van een opgesloten negenjarig jongetje opduiken. De jonge acteurs zijn overtuigend als manipulatieve opportunisten, hunkerend naar aandacht, waarbij Michael Haneke's meesterwerk Funny Games - over sadistische jeugd - opdoemt als onvermijdelijk voorland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julia Böhm op televisie komt.

Reageer