Siné

Acteur

Siné is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mammuth

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Gustave de Kervern en Benoît Delépine. Met o.a. Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Miss Ming, Isabelle Adjani en Benoît Poelvoorde.

Zestiger Serge, alias Mammuth, is zijn arbeidsleven lang niet één dag ziek of werkloos geweest. Om zijn volle pensioen te toucheren moet hij echter ontbrekende loonstrookjes van diverse ex-werkgevers overleggen. En route, dan, door de Charente-kuststreek, op de robuuste jaren zeventig-motor waaraan simpelman Serge zijn bijnaam dankt. Op Super 16mm geschoten, tegendraadse roadmovie voert Joris Goedbloed op zijn zelfherontdekkingsreis langs zonderlinge plekken en types. Depardieu op z'n stoïcijns-nurkse best krijgt kleurrijk bijrolgezelschap van kunstenares-dichteres Miss Ming, Isabelle Adjani, cartoonist Siné, Benoît Poelvoorde en stripauteur Blutch. Opgedragen aan Depardieus gestorven zoon Guillaume.

Carbone 14, le film

1982 | Documentaire

Frankrijk 1982. Documentaire van Jean-François Gallotte en Joëlle Malberg. Met o.a. Jean-Yves Lambert, Catherine Pelletier, Jean-François Gallotte, Michel Fiszbin en Pascal Gilhodez.

Documentaire over een beruchte vrije radiozender die menig schandaal heeft veroorzaakt, onder meer met de uitzending (rechtstreeks en volledig) van een echtpaar dat de liefde bedrijft. Alles draait om sex en de verhoudingen tussen de presentatoren en hun vrouwelijke luisteraars blijken sado-masochistisch te zijn, terwijl Jean-Yves Lafesse (gespeeld door Jean-Yves Lambert) niet eens zijn minachting voor de luisteraars verbergt. Kwaadwillig, verwerpelijk, laag en natuurlijk zelfbevestigend. Het lijkt bijna op een promotiefilmpje ware het niet dat toen deze film uitgebracht is Carbone 14 niet meer bestond!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siné op televisie komt.

Reageer