Rita Wouters

Acteur

Rita Wouters is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gejaagd door het weekend

1989 | Drama

België 1989. Drama van Peter Simons. Met o.a. Dirk Roofthooft, Kristel Domen, Mitta Van Der Maat, Rita Wouters en Ronald Van Rillaer.

Onhandige jongeman in het contact met vrouwen mist na de kantooruren, op weg naar huis voor het weekend, zijn trein. Daardoor beleeft hij een hele reeks onvoorziene avontuurtjes met dames van uiteenlopende leeftijd en origine.

Mijn mooie bioscoop

1979 | Komedie

België 1979. Komedie van Peter Simons. Met o.a. Bert André, Rita Wouters, Herman Coertjens, Lieve Berens en Yvonne Colinet.

Een studente fotografie knoopt een vriendschap aan met een radiojournalist, die dol is op film en wordt geobsedeerd door de verdwijning van een buurtbioscoop, en het feit dat alle films die hij in zijn jeugd zag nooit meer draaien. Uiteindelijk raakt hij alle gevoel voor realiteit kwijt. Een interessant thema, waar blijkbaar moeilijk vat op te krijgen is, en in een te kort tijdsbestek wordt behandeld. Zo gaat de mentale achteruitgang van de journalist wel erg snel, vergeleken met hoe dat in werkelijkheid gaat, en daardoor doet de hoofdpersoon weinig geloofwaardig aan.

Ons klein paradijs

1978 | Drama

België 1978. Drama van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Gella Allaert, Leah Thijs, Jacques Viala, Niki Pouliart en Rita Wouters.

Een gescheiden vrouw maakt kennis met een Griekse gastarbeider. Haar verleden, haar opvoeding en haar vooroordelen maken het haar onmogelijk om met hem een nieuw leven te beginnen. Verhaal van Ren[KA1]e Verheezen lijkt wat te sterk ge[KA3]inspireerd op Fassbinders ANGST ESSEN SEELE AUF(1973).

Hedda Gabler

1978 | Drama

België 1978. Drama van Jan Decorte. Met o.a. Jan Pauwels, Rita Wouters en Cara van Wersch.

Ibsens toneeldrama verplaatst naar eind jaren vijftig met teksten uit het begin van deze eeuw, en om deze vervreemdende behandeling te voltooien werd alles gefilmd in het decor van een afzichtelijk kleinburgerlijk ingerichte huiskamer. Een boeiend experiment dat echter niet steeds de aandacht weet te houden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rita Wouters op televisie komt.

Reageer