Lina Yegros is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Pascualín

1965 | Familiefilm

Spanje 1965. Familiefilm van Enrique Eguiluz. Met o.a. Lina Yegros, Ana Valdi, Francisco Javier en María Carré.

Een weeskind bedenkt hoe dankbaar hij de nonnen die hem opvoeden eigenlijk zou moeten zijn. Een onuitstaanbare produktie.

Rosa de lima

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, María Mahor, Lina Yegros en Tota Alba.

De levensgeschiedenis van een jonge vrouw in de middeleeuwen die vervolgens Heilig verklaard zal worden. Een christelijke apologie die voortdurend op het belachelijke af is.

Han matado a un cadaver

1961 | Misdaad, Thriller

Spanje/Frankrijk 1961. Misdaad van Julio Salvador. Met o.a. José Campos, Colette Ripert, Angel Picazo, Maria Mahor en Dionisio Macias.

De moord op een nachtclubzangeres in Barcelona brengt de politie op het spoor van een valsemunterscomplot. De tweelingzus van de zangeres wordt ingezet om de gangsters in verwarring te brengen. Het kost haar bijna het leven, maar ze wordt beloond met een huwelijksaanzoek van de inspecteur. De Spaanse situering en de pittoreske locaties behoeden deze doorsnee misdaadfilm voor een déjà vu-effect. De film wordt echter nooit echt spannend of verrassend. Franse titel: INTERPOL RECHERCHE.

Te doy mi vida

1958 | Drama

Italië/Spanje 1958. Drama van Pino Mercanti. Met o.a. Madeleine Fischer, Félix Dafauce, Lina Yegros en Antonio Riquelme.

De romance van een eenvoudige telefoniste en een jonge aristocraat. De ouders van de jongen zijn er op tegen. Van geen enkel belang.

Vértigo

1950 | Drama

Spanje 1950. Drama van Eusebio F. Ardavin. Met o.a. Fernando Granda, Ana Mariscal, Lina Yegros en Lola Ramos.

De onderlinge strijd van een verliefd meisje en een steriele vrouw om de liefde van haar man. Een uiterst primitieve film zonder enige warmte.

Debla, la virgen Gitana

1950 |

Spanje 1950. Ramon Torrado. Met o.a. Lina Yegros, Alfredo Mayo en Paquita Rico.

De onderlinge strijd van een verliefd meisje en een steriele vrouw om de liefde van haar man. Een uiterst primitieve film zonder enige warmte.

Debla - La Virgen Gitana

1950 | Drama, Misdaad

Spanje 1950. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Alfredo Mayo, Lina Yegros en Alfonso Estela.

Een zigeunerin (Rico) die model staat voor een getrouwde schilder (Mayo) wordt op hem verliefd en ze raakt verwikkeld in moord. Een simpel gegeven, heel magertjes verfilmd door pulpfilmer Torrado.

La Calumniada

1948 |

Spanje 1948. Fernando Delgado. Met o.a. Rafael Durán, Manuel Luna, Lina Yegros en Conrado SanMartín.

Een film over de moeite die de Engelsman Anderson zich getroost om de beschuldigingen die in het buitenland tegen Spanje worden ingebracht, te verdedigen. Een onuitstaanbaar nationalistisch verweerschrift.

Leyenda de Navidad

1947 | Familiefilm

Spanje 1947. Familiefilm van Manuel Tamayo Castro. Met o.a. Jesús Tordesillas, Lina Yegros, Ramón Martori en Angel Picazo.

Rond Kerstmis begint de woekeraar Scrooge aan zinsbegoocheling te lijden. Een ongebruikelijke en weinig bekende Spaanse verfilming van het verhaal A Christmas Carol van Dickens.

La Dama del armiño

1947 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1947. Avonturenfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Jorge Mistral, Lina Yegros, Julia Lajos en Eduardo Fajardo.

In de middeleeuwen wordt een jonge jood in Toledo verliefd op de dochter van de legendarische schilder El Greco. Een sympatieke en schilderachtige film, hoewel als geheel weinig geslaagd.

Ni tuyo ni mío

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Lina Yegros, Luis Peña en Josefina Tapia.

Een werkloos paar begint allerlei soorten prijzen te behalen in een film die onvervalst slecht is.

Un Marido a precio fijo

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Lina Yegros, Rafael Durán, Ana María Campoy en Jorge Greiner.

Een miljonairsvrouw neemt een pechvogel in dienst opdat hij in het bijzijn van vrienden doet alsof hij haar echtgenoot is. Haar eigenlijke echtgenoot is er intussen met hun beider fortuin vandoor gegaan. Een conventionele komedie die toch te waarderen valt door een zekere bevalligheid.

La Condesa María

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Lina Yegros, Rafael Durán en Pablo Hidalgo.

Een vrouw die haar zoon al een hele tijd niet meer heeft gezien, krijgt bezoek van een jonge vrouw met een baby in haar armen. Zij vertelt de moeder getrouwd te zijn geweest met de vermiste jongeman. Een zeer slecht Spaans naoorlogs feuilleton.

Unos Pasos de mujer

1941 | Drama

Spanje 1941. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Lina Yegros, Fernando Fernández de Córdoba en Raúl Rodríguez.

Een jonge dame gaat in een vissersdorp werken en roept binnen korte tijd allerlei hartstochten op onder de ruwe bonken. Een waardeloze film.

La millona

1937 | Komedie

Spanje 1937. Komedie van Antonio Momplet. Met o.a. Ramón De Sentmenat, Lina Yegros en Carmen Rodríguez.

Een jonge dame gaat in een vissersdorp werken en roept binnen korte tijd allerlei hartstochten op onder de ruwe bonken. Een waardeloze film.

Quién me quiere a mí?

1936 | Komedie

Spanje 1936. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Lina Yegros, José Baviera en Carlos del Pozo.

Een meisje is bang voor de op handen zijnde scheiding van haar ouders. Een Amerikaans gïnspireerde komedie met een zeer bescheiden resultaat, hoewel geproduceerd door Luis Buñuel die tevens met de supervisie was belast.

Sor Angélica

1934 | Drama

Spanje 1934. Drama van Francisco Gargallo. Met o.a. Lina Yegros, Ida Delmás en Fina Conesa.

Een vrouw die van haar verloofde in verwachting is, maar desondanks door hem verstoten wordt, besluit om het klooster in te gaan. Een zwaarmoedige smartlap, die destijds een groot succes bij het publiek behaalde.